Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona

Alliberats dos germans menors d'edat sotmesos a explotació sexual i mendicitat per part de la seua pròpia família

La xiqueta, de 16 anys, era obligada a prostituir-se baix amenaces i constants agressions físiques, mentre que el xiquet, de 14, era forçat a exercir la mendicitat com a netejavidres de vehicle

Han sigut detinguts tres familiars de les víctimes, entre els quals es troben la tia i la germana major, i tres clients habituals de la xiqueta

Els menors, que no estaven escolaritzats, no sabien llegir ni escriure, i vivien en una barraca en condicions precàries de salubritat

30/07/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han alliberat a dos germans de nacionalitat romanesa, un xic de 14 anys i una xica de 16, explotats, presumptament, per tres familiars, entre ells la seua tia i la seua germana major.

La xiqueta era obligada a prostituir-se en la localitat barcelonina de l'Hospitalet de Llobregat, mentre que el xiquet era forçat a exercir la mendicitat durant pràcticament tot el dia. Han sigut detinguts tres familiars de les víctimes, entre els quals es troben la mare i la germana major, i tres clients habituals de la menor.

Eren els propis familiars detinguts els qui contactaven amb possibles clients per a oferir-los mantindre relacions sexuals amb la menor, a qui amenaçaven i agredien físicament de forma constant. La germana major era l'encarregada de captar als clients mentre exercia la mendicitat en la via pública, aprofitant el temps de canvi en els semàfors per a parlar amb els conductors i oferir-li els servicis sexuals de la seua germana. En l'agenda d'un dels telèfons intervenuts i utilitzats s'ha localitzat una llarga llista que poguera tractar-se d'una cartera de clients, i sobre la qual es continua fent gestions.

El menor, de 14 anys d'edat, era explotat en la mendicitat, sent obligat a treballar com a netejavidres en la via pública des de primera hora d'el matí fins a ben finalitzada la vesprada, sent tot el benefici recaptat per als tres familiars detinguts.

Vivien en una barraca i en condicions infrahumanes

Els dos menors, originaris d'una de les zones més humils de Romania, vivien en una barraca situada en un solar sense edificar del districte barceloní de Poble Sec, mancant de les mínimes condicions higièniques i de salubritat. No estaven escolaritzats i no sabien llegir ni escriure. Ni tan sols estaven familiaritzats amb elements tan quotidians com un simple ascensor.

En primer lloc, van ser detinguts els tres familiars, a els qui se'ls investiga com a presumptes autors d'un delicte de prostitució, corrupció de menors i contra els drets i deures familiars. També va ser detingut, en eixe primer moment, un client al que també se li acusa de cometre un delicte de prostitució i corrupció de menors en haver mantingut, presumptament, relacions sexuals amb la menor. Tots dos menors alliberats han sigut posats a la disposició de la Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, a l'efecte de custòdia i protecció.

Una segona fase per a localitzar més clients habituals de la menor

En dies posteriors, es van continuar les gestions per a la localització d'altres clients habituals, procedint-se a la detenció d'altres dos hòmens. En estos moments, la investigació continua oberta amb l'objectiu de localitzar a més persones que hagueren pagat per mantindre relacions sexuals amb la xiqueta, per la qual cosa no es descarten noves detencions.