Grande-Marlaska defèn a Las Palmas de Gran Canària la importància d'invertir en infraestructures per a millorar la seguretat

El ministre de l'Interior, acompanyat pel president del Govern de Canàries, inaugura en la capital la comissaria de Districte Centre, que donarà servici a una població de més de 260.000 persones

Grande-Marlaska elogia el treball desenvolupat per la Prefectura Superior de Policia de Canàries, que ha elevat en set punts els nivells d'eficàcia policial en el primer semestre de l'any

El titular d'Interior ha visitat també el Centre d'Internament d'Estrangers de Barranco Seco i la comissaria local de Maspalomas

23/07/21

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha inaugurat este divendres la comissaria de Districte Centre de Las Palmas de Gran Canària, on ha destacat la importància d'invertir en infraestructures. “Invertir en seguretat millora la seguretat de tots i és, també, invertir en llibertats –ha assenyalat–. Els més de tres milions d'euros que s'han destinat a la construcció d'estes instal·lacions redunden ja en el benestar dels canaris i canàries i dels milers de visitants que rep cada any la ciutat”.

Grande-Marlaska ha presidit l'acte inaugural, acompanyat pel president del Govern de Canàries, Ángel Víctor Torres, i el delegat del Govern a Canàries, Anselmo Pestana, amb els qui amb anterioritat va mantindre una reunió de treball. També van assistir a la inauguració l'alcalde de Las Palmas de Gran Canària, Augusto Hidalgo, i el director general de la Policia, Francisco Pardo, entre altres autoritats i comandaments policials.

 

La comissaria de Districte Centre, en servici des de la primera setmana de juny, ha rebut una inversió de 3,1 milions d'euros i compta amb una superfície de 3.000 metros quadrats, distribuïts en quatre plantes, per a donar atenció a una població de 260.000 persones. “És una instal·lació moderna i funcional, que facilitarà el treball dels funcionaris, al mateix temps que possibilitarà una millor atenció al públic, tant en els tràmits de documents com en la interposició de denúncies”, ha manifestat el ministre. 

 

En la seua intervenció, Grande-Marlaska ha ressaltat la labor de les comissaries de districte, que són “l'esclavó més pròxim al ciutadà dins de l'organització territorial de la Policia”. “És en estes comissaries –ha afegit– on la relació entre els policies i les persones a les quals s'han d'és més estreta, més pròxima i més intensa”.

El ministre ha recordat també que el Pla d'Infraestructures de la Seguretat de l'Estat, aprovat al gener de 2019, preveu també una inversió de tres milions d'euros per a la construcció d'una nova comissaria local en el Port del Rosario, a Fuerteventura.

 

Increment de l'eficàcia policial en 2021

 

El titular d'Interior ha incidit en els bons resultats policials de la comissaria del Districte Centre, que ha millorat la seua eficàcia en tres punts durant el primer semestre de 2021 enfront del mateix període de l'any anterior. “És una evolució molt positiva, en la tendència de millora general en el conjunt de la Prefectura Superior de Policia de Canàries, que ha incrementat la seua eficàcia policial per damunt del set per cent durant 2021”, ha indicat.

 

Després de la inauguració de la comissaria de Districte Centre, Fernando Grande-Marlaska ha visitat la comissaria local de Maspalomas. En la vesprada del dijous, el ministre es va desplaçar també fins al Centre d'Internament d'Estrangers de Barranco Seco, en funcionament des de 2020.