La Policia Nacional deté a 50 ciutadans filipins per accedir irregularment a Europa amb visats Schengen falsificats

Els detinguts viatjaven des de Manila a diferents destinacions europees a través d'una agència de viatges que gestionava els visats fraudulents, pagant per cada document uns 75.000 pesos filipins -1.300 euros-; Per a burlar els controls fronterers de la Unió Europea, utilitzaven variats itineraris amb origen en Filipines i, després de realitzar escala en diversos països, arribaven a la seua destinació final –principalment l'illa d'Eivissa-;Els beneficis de l'organització s'estimen en uns 100.000 euros i s'han intervenut uns 50 passaports amb el visat adherit falsificat

Passaports falsos

21/07/21

La Policia Nacional ha detingut a Eivissa a 50 ciutadans filipins per falsificar visats Schengen per a entrar irregularment a Europa. Una agència de viatges a Manila gestionava tant els vols a diferents destinacions europees com els visats fraudulents, per açò els migrants pagaven 75.000 pesos filipins, uns 1.300 euros per visat. Els beneficis de l'organització criminal s'estimen en uns 100.000 euros i s'han intervenut els 50 passaports amb el visat adherit falsificat.

Viatges organitzats

La investigació es va iniciar quan agents de la Policia Nacional a Eivissa van detectar un nombre elevat de ciutadans filipins que haurien entrat en territori nacional fent ús de visats falsos. Després de realitzar una anàlisi tècnica als diferents passaports, els investigadors van comprovar la falsedat dels visats i van arrestar als seus portadors. 

Posteriorment es va descobrir que una agència de viatges de Manila gestionava els vols fins a diferents destinacions europees amb els visats. Per açò, els migrants abonaven 75.000 pesos filipins, uns 1.300 euros al canvi. En alguns casos, els migrants creien que els visats expedits eren autèntics. 

Estes persones haurien burlat els controls fronterers de la Unió Europea en diferents països Schengen tals com Espanya, França, Itàlia, Holanda, utilitzant per a açò variats itineraris des del seu origen, Filipines. Després d'escala en diversos països -Taiwan, Singapur, Malàisia o Hong Kong- accedien a països europeus –França, Itàlia o Holanda- per a arribar a la seua destinació final situada en diverses ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid i, principalment, Eivissa. En molts casos, els migrants romanien en els països pont varis dies amb l'objectiu de preparar el pròxim salt a un altre país, simulant ser turistes.

Després de la investigació s'estimen els beneficis de l'organització en uns 100.000 euros. S'han detingut a 50 ciutadans filipins per falsedat documental, intervenent els 50 passaports amb el visat Schengen falsificat adherit.

Cooperació Internacional

La investigació s'ha portat en el marc de l'objectiu de desmantellar grups organitzats que aprofiten la vulnerabilitat de persones per a traficar amb elles en diverses regions del món. 

Per açò, la Policia Nacional participa en l'operació identificant estructures criminals amb la finalitat de detindre i confiscar efectes procedents del delicte, a més d'establir en llocs clau per a detectar activitats relatives al trànsit il·lícit de migrants i altres delictes connexos que afecten al territori espanyol.