En la província d'Almeria i a Marbella

La Policia Nacional allibera a dos víctimes i deté a 22 persones d'una organització dedicada a la tracta i explotació sexual

Han sigut clausurats quatre prostíbuls i tres clubs d'alternació, i entre els arrestats es troba el principal responsable de l'organització, qui ha ingressat a la presó

El grup delictiu captava a dones -en la seua majoria de l'est d'Europa- a través d'agències que publicaven ofertes de treball en Internet

L'entramat incrementava els seus beneficis amb la venda de droga i fàrmacs per a la disfunció eréctil

09/07/21

La Policia Nacional ha desarticulat una organització delictiva dedicada, presumptament, a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. Dos dones han sigut alliberades i hi ha 22 detinguts -17 en la província d'Almeria i cinc a Marbella-. El principal responsable de l'organització ha ingressat a la presó, i quatre prostíbuls i tres clubs d'alternació han sigut clausurats per orde judicial. L'entramat captava a les víctimes, principalment dones de l'est d'Europa, a través d'agències que publicaven en Internet falses ofertes d'ocupació, estenent la seua activitat a la venda de droga i de fàrmacs per a la disfunció eréctil.

 

Durant l'any 2019 la Policia Nacional va dur a terme una investigació sobre una organització dedicada a la tracta de dones per a la seua explotació sexual, que va culminar amb la detenció a Motril de sis persones i l'alliberament de cinc víctimes. Els agents no van donar per finalitzades les perquisicions i van continuar amb la investigació de diverses agències que a través de pàgines web i xarxes socials captaven a dones de diversos països de l'est europeu, a les quals presentaven falses ofertes d'ocupació per a treballar com a relacions públiques o acompanyants a Espanya i en altres països de la Unió Europea.

 

Al llarg de la investigació s'ha pogut constatar l'existència d'una organització que controlava prostíbuls i clubs d'alternació en la província d'Almeria i a Marbella i que comptava amb acords de col·laboració amb agències de captació. A través d'eixos acords l'organització rebia dones per a treballar en els seus locals, i era ací on les informaven que el seu verdader treball anava a ser l'exercici de la prostitució. Les dones eren sotmeses a un control estricte pels encarregats dels locals, havien d'estar disponibles les 24 hores del dia amb només 2 hores lliures per a eixir al carrer i havien d'entregar el 50% dels seus beneficis a l'organització.

 

Organización activa desde hace más de una década

 

El líder de l'organització, que s'estima activa des de fa més una dècada, utilitzava múltiples societats mercantils amb l'objectiu d'encobrir la verdadera titularitat dels clubs i prostíbuls, on també es posava a la disposició dels clients substancies estupefaents i fàrmacs contra la disfunció eréctil.

 

Una vegada que els fets es van considerar acreditats i es va aconseguir la identificació dels integrants de l'organització criminal, els agents van practicar l'entrada i registre en quatre prostíbuls, tres clubs d'alternació i dos domicilis situats en  la província d'Almeria i en el municipi de Marbella, aconseguint l'alliberament de dos dones tractades. En l'operació han sigut detingudes 22 persones pels presumptes delictes de pertinença a organització criminal, tracta d'éssers humans relatius a la prostitució, contra els drets dels treballadors i contra la salut pública.

 

En l'operació s'han intervenut 26.941 euros, 19 xecs per un valor de 53.000 euros, 35 bolsitas de cocaïna, 176 pastilles per a la disfunció eréctil i abundant documentació rellevant per a la investigació.