En total han sigut arrestades 11 persones a Jaén i València

La Policia Nacional deté als responsables d'un grup que extorsionava a usuaris de webs de contactes sexuals

Entre els arrestats es troba el subjecte que liderava l'organització, que assegurava guanyar 50.000 euros al mes i s'autodenominava en les seues xarxes socials com “Messi del Work”, sobrenom amb el qual denominaven al seu modus operandi

A més, el grup comptava amb mules encarregades de facilitar els seus comptes bancaris per a ingressar els guanys de les extorsions a canvi d'una quantitat de diners

Emmagatzemaven els nombres de telèfons dels interessats en els servicis i dies després els enviaven un missatge, assegurant ser el cap d'una de les cases de cites anunciades, on els retreien no haver acudit a un encontre i els exigien una compensació pel temps perdut

L'operació “Girasol” és la culminació d'una investigació de dos anys que va començar amb la denominada operació “Mijail” on ja van ser detingudes altres 57 persones que delinquien amb el mateix mètode

Elements electrònics intervenuts  als responsables d'un grup que extorsionava a usuaris de webs de contactes sexualesn

04/07/21

Agents de la Policia Nacional han detingut als responsables d'un grup organitzat presumptament dedicat a extorsionar a usuaris de webs de contactes sexuals. En total han sigut arrestades 11 persones, tres a Jaén i la resta a València. Nombroses persones han sigut víctimes en tot el territori espanyol. Mitjançant amenaces i imatges intimidatorias, els reclamaven diferents quantitats de diners per no acudir a un fals encontre sexual.

 

Entre els arrestats es troba el màxim responsable de la banda, que assegurava guanyar 50.000 euros al mes i s'autodenominava en les seues xarxes socials com “Messi del Work”, nom amb el qual denominaven al seu modus operandi. A més, el grup comptava amb mules encarregades de facilitar els seus comptes bancaris per a ingressar els guanys de les extorsions a canvi d'una quantitat de diners. L'operació “Girasol” és la culminació d'una investigació de dos anys que va començar amb la denominada operació “Mijail” on ja van ser detingudes altres 57 persones que delinquien amb el mateix mètode.

El “Work” i el seu modus operandi

La investigació va començar a fa més de dos anys quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'un grup de persones dedicades a extorsionar a usuaris de webs de contactes sexuals. Després de realitzar les primeres perquisicions van aconseguir esbrinar que les xifres de diners estafats oscil·laven entre 100 i 80.000 euros. Per a aconseguir els seus guanys usaven un mètode que havien denominat com el “Work”. El seu modus operandi consistia a publicar anuncis en pàgines de contactes sexuals i emmagatzemar els nombres de telèfons dels interessats en els servicis. Dies després enviaven un missatge a les seues víctimes assegurant ser el cap d'una de les cases de cites anunciades, on els retreien no haver acudit a un encontre i per açò els exigien el pagament pel temps perdut. Per a aconseguir que acceptaren els pagaments amenaçaven als perjudicats i els enviaven imatges intimidatorias. 

“I'm a criminal”

Avançada la investigació, van esbrinar que el màxim responsable de l'organització s'havia convertit en un personatge mediàtic després de les seues aparicions en xarxes socials fent ús d'armes de foc i conduint a gran velocitat. A més s'autodenominava com el “Messi del Work” i es definia amb la frase “I'm a criminal”. Així mateix es vanava de guanyar més de 50.000 euros al mes i va publicar en les seues xarxes socials vídeos amb quantitats considerables de droga i animals perillosos. Els agents van aconseguir localitzar-li i detindre-li, amb la col·laboració del Grup Especial d'Operacions, quan preparava la seua volta a València i pretenia iniciar el seu viatge d'huída d'Espanya. Va ser arrestat en un poble de la serra de Jaén, on vivia en un lloc discret i apartat, a casa d'un amic. Des del seu refugi, on pretenia evadir l'acció policial sense eixir de casa per a no ser reconegut, seguia realitzant les seues tasques com a líder de l'organització. Al costat d'ell també van ser arrestades l'encarregada de traslladar-li i el company que li havia prestat la vivenda i els agents es van confiscar de dispositius electrònics, 500 grams de marihuana i un caiman d'anteojos. 

Posteriorment, van ser arrestats la resta dels principals membres en un dels domicilis on el grup organitzat es dedicava a extorsionar. Igualment els van ser intervenuts elements electrònics. En els dies següents també van ser detinguts altres membres intermedis del grup que col·laboraven de forma puntual i persones que actuaven com a mules. 

L'operació ha culminat amb el registre de tres domicilis a Jaén i València i amb la detenció d'11 persones -3 a Jaén i 8 a València- que unides a les 57 de l'anterior operació fan un total de 68 investigats, que extorsionaven amb el mateix mètode, dels quals quatre han estat a la presó. Se'ls imputen uns delictes d'extorsió, pertinença a grup organitzat, trànsit de drogues i un delicte contra la flora i la fauna. 

Tenia animals perillosos com a est, que publicava en les seues xarxes socials