Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Desarticulat a Badajoz un grup delictiu que distribuïa tabac de contraban sense control aranzelari, sanitari i fiscal

Tres persones han sigut detingudes per la seua presumpta implicació en la distribució i venda del producte a nivell nacional i internacional, a els qui se'ls ha intervenut 2.200 quilograms de fulla de tabac

Posseïen una fàbrica clandestina en la localitat pacense de Don Benito, on duien a terme l'activitat il·legal obtenint un important benefici econòmic

Desarticulat a Badajoz un grup delictiu que distribuïa tabac de contraban sense control aranzelari, sanitari i fiscal

01/07/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Agència Tributària, han desarticulat en la localitat pacense de Don Benito un grup delictiu dedicat, presumptament, a la distribució i venda nacional i internacional de tabac de contraban, el qual no era sotmès a cap control aranzelari, sanitari ni fiscal. Tres persones han sigut detingudes per la seua presumpta implicació amb els fets, els qui desenvolupaven la seua labor il·legal en una fàbrica clandestina de tabac, obtenint un important benefici econòmic.

Les investigacions van començar durant el passat mes de juny, quan els agents van tindre coneixement d'un individu que podria estar implicat en el contraban de tabac a nivell internacional. Posteriorment, van localitzar la nau on el grup duia a terme l'activitat il·legal amb destinació Portugal, situada en un polígon de la localitat extremenya.

Avançant en les gestions d'investigació, els agents van observar com l'individu sospitós accedia a la nau després de controlar l'exterior. Tot seguit, una furgoneta es va aproximar a la nau, introduint-se en el seu interior quan el principal investigat li va obrir la porta. Passats uns 30 minuts, la furgoneta va abandonar la nau en direcció Badajoz cabdal. Atés que la furgoneta portava matrícula portuguesa, es van realitzar gestions amb el Centre de Cooperació Policial Duanera de Caya-Elvas, sent interceptada posteriorment a Portugal durant un control policial. En el seu interior transportava un total de 400 quilograms de tabac de contraban, per la qual cosa el seu conductor va ser detingut en eixos instants. 

2.200 quilograms de fulla de tabac intervenuts

Per tot açò, es van intensificar les vigilàncies en la nau de Don Benito. Uns dies més vesprades, els agents van observar l'arribada d'una altra furgoneta el conductor de la qual, després de baixar-se d'ella, va procedir a l'obertura del recinte, sent interceptat pels integrants de l'operatiu establit en la zona.  Passats uns minuts, es va localitzar la presència en la nau d'un turisme  ocupat per dos persones. Un d'ells era el principal investigat. Tots dos van ser interceptats pels agents i detinguts per la seua implicació com a responsables de l'activitat delictiva.

Posteriorment, després de les preceptives comunicacions, es va personar la lletrada designada pels detinguts i es va procedir a materialitzar l'entrada, autoritzada pels implicats, en l'interior de la nau en presència de dos testimonis. En total, se'ls va intervendre tretze caixes que contenien 2.200 quilograms de fulla de tabac, 11.000 euros en efectiu, un vehicle, dos màquines industrials envasadoras al buit, dos màquines industrials de picar tabac i una màquina per a omplir cigarrets, entre altres efectes.

2.200 quilograms de fulla de tabac intervenutsMàquines industrials de picar tabac i una màquina per a omplir cigarretsMàquines industrials envasadoras al buit