Seran distribuïdes en diverses ciutats del territori nacional

La Policia Nacional incorpora 22 motocicletes elèctriques a la seua flota de vehicles policials

Han sigut adquirides en el marc de les diferents actuacions que la Policia Nacional va posar en marxa en 2020, encaminades a la modernització del parc automobilístic policial en el seu avanç cap a la transició ecològica i la progressiva descarbonización de la flota

Imatge de les motocicletes elèctriques

25/06/21

La Policia Nacional ha presentat 22 noves motocicletes elèctriques que incorpora a la seua flota de vehicles policials, adquirides en el marc de les diferents actuacions que la Policia Nacional va posar en marxa en 2020, totes elles encaminades a la modernització del parc automobilístic policial en el seu avanç cap a la transició ecològica i la progressiva descarbonización de la flota.

Estos nous vehicles amb zero emissions funcionen exclusivament amb electricitat, per la qual cosa són realment nets quant a contaminació de l'aire i oferixen més eficiència, contribuint a resoldre els greus problemes de seguretat energètica, calfament global i contaminació de l'aire.

La distribució està prevista per a les UPR –Unitats de Prevenció i Reacció- de diverses ciutats espanyoles –Santiago de Compostel·la, Granada, Las Palmas de Gran Canària, Madrid, Oviedo, Palma de Mallorca, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, València i Zaragoza-.

Mesures policials per a protegir el medi ambient

La Policia Nacional té com a missió fonamental servir al ciutadà protegint els seus drets i llibertats, així com garantint la seguretat ciutadana. Per a açò, utilitza diferents mitjans que poden ser de tipus tecnològic o de mobilitat.

Cal destacar que la mobilitat en la Policia Nacional és una ferramenta fonamental ja que permet una ràpida atenció al ciutadà. Per a procurar esta mobilitat, era necessari el consum de combustibles fòssils que provocaven l'emissió de gasos contaminants, que es concentraven, sobretot, en l'àmbit d'actuació de la Policia Nacional, és a dir, en les grans ciutats. Per este motiu, es va prendre la decisió d'adoptar mesures amb vista a la protecció ambiental, d'acord amb les polítiques del Govern i de la Unió Europea, amb vista a un desenvolupament sostenible d'acord amb l'Agenda 2030 promoguda per la Unió Europea.

La posada en marxa d'esta flota de motos elèctriques, a més d'ajudar a la millora de l'aire en les ciutats, ha de contribuir a la presa de consciència pel ciutadà d'un nou model de mobilitat més sostenible, contribuint amb el seu exemple la Policia Nacional, com a part de l'Administració General de l'Estat.

Motocicletes elèctriques incorporades a la flota de la Policia Nacional