En col·laboració amb la NCA britànica, les Policies d'Itàlia i Bulgària, el CITCO i el MAOC-N Lisboa

La Policia Nacional interven un narcovelero carregat amb sis tones d'haixix en aigües internacionals del Mediterrani

Durant l'abordatge es va procedir a la detenció dels seus ocupants, tres individus d'origen búlgar que pretenien introduir la droga a Europa

Narcovelero intervenut

21/06/21

Les investigacions van començar quan la National Crime Agency del Regne Unit va informar de l'existència d'una potent organització búlgara dedicada, presumptament, a l'adquisició de velers a Turquia per a la seua utilització per al narcotràfic d'haixix i cocaïna. En este sentit, el passat mes de maig es va tindre coneixement de l'existència de dos embarcacions que l'organització havia adquirit, i sobre la qual els seus membres estarien realitzant treballs per a modificar la potència dels seus motors.

Amb estes dades, es va detectar que un dels velers va abandonar, dies més tard, el port turc de Fethiye, situant-se posteriorment en una zona pròxima a la ciutat d'Alacant, on s'havia quedat sense combustible. Per esta raó, dos membres de l'organització van volar fins a esta ciutat espanyola i, des d'una altra embarcació, van proveir de combustible al veler.

Finalment, es va procedir a la seua intercepció, abordatge i detenció de la tripulació en unes coordenades molt pròximes a la illa italiana de Sardenya. En estos moments, l'operació seguix oberta, estant diverses embarcacions baix observació.

 

Narcovelero carregat amb sis tones d'haixix en aigües internacionals del Mediterrani6 tones d'haixix aprehendidas en l'interior del narcovelero