Tracta d'éssers humans

La Policia Nacional allibera a Granada a nou dones explotades sexualment

Els agents han detingut a nou persones acusades de lucrar-se amb l'explotació de les seues víctimes en cases de cites, on també es distribuïen substancies estupefaents

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu electrònic trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica

12/06/21

Agents de la Policia Nacional ha alliberat en la província de Granada a nou dones víctimes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, i han detingut a altres nou persones acusades de pertànyer, presumptament, una organització criminal dedicada a lucrar-se amb esta activitat il·lícita, duta a terme en cases de cites en les quals, a més, es distribuïen substancies estupefaents.

Liderava l'organització criminal una dona de nacionalitat colombiana que comptava amb col·laboradors per a dur a terme activitats com el trasllat de les pròpies víctimes a les ubicacions que demandaven els clients o el control dels pisos. Els detinguts són de nacionalitat colombiana, dominicana, boliviana, romanesa i espanyola.

Els integrants de l'organització es repartien els beneficis econòmics al 50% amb les víctimes, els qui, a més, havien de pagar 180 euros setmanals en concepte d'allotjament. Les víctimes de l'explotació tenien l'obligació d'estar disponibles les 24 hores del dia durant tots els dies de la setmana, descansant únicament dos hores.

Tota elles eren de nacionalitat colombiana i vivien en situació de vulnerabilitat i necessitat econòmica. Residien en dos pisos de cites en els quals també vivien els investigats. Els integrants de l'entramat captaven als seus clients a través d'anuncis publicats en pàgines de contacte o, directament, en algun dels dos locals de copes que gestionava l'organització, on, a més, es venien substancies estupefaents, igual que en els pisos de cites on s'exercia l'explotació sexual. 

Ingrés a la presó de quatre dels detinguts

La investigació s'emmarca dins del Pla Policial Contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual, un alifac que té com a víctimes principals a persones que són portades a Espanya mitjançant engany, aprofitant-se de la seua especial situació de vulnerabilitat i prometent-los treballs dignes para, finalment, ser obligades baix amenaces a l'exercici de la prostitució.

La investigació ha culminat amb nou víctimes alliberades i nou detinguts a Granada per tracta d'éssers humans. Quatre dels detinguts tenen decretat el seu ingrés a la presó. Així mateix, s'han realitzat quatre entrades i registres d'immobles i la inspecció de dos locals. S'han confiscat 6.873 euros en efectiu, 8,5 grams de cocaïna, 27 grams de marihuana i 6,63 grams de “cristall LSD”, a més de diversos efectes informàtics com datafonos, telèfons mòbils, un vehicle i diversa documentació relacionada amb l'activitat criminal.