Hi ha dos detinguts a Barcelona

La Policia Nacional recupera tres monedes áureos de l'Imperi Romano de gran valor històric i econòmic

Les monedes intervenudes, que es trobaven en molt bon estat de conservació, podrien haver aconseguit en el mercat negre un valor de 200.000 euros

Va ser una numismàtica de Londres la que va informar als agents que un individu havia oferit una moneda áureo i que esta procedia d'un robatori comès/fideïcomès l'any 2012 a Suïssa

Monedes áureos confiscades

13/05/21

Agents de la Policia Nacional han recuperat a Barcelona tres monedes áureos de l'Imperi Romano de gran valor històric i econòmic, i han detingut a dos individus quan intentaven vendre una d'elles. Per a la plena identificació de les monedes els investigadors es van ajudar d'ANEU-ART, la base de dades d'obres d'art robades d'INTERPOL.

Les monedes intervenudes, que es trobaven en molt bon estat de conservació, podrien haver aconseguit en el mercat negre un valor de 200.000 euros. 

La investigació es va iniciar quan una numismàtica de Londres va comunicar als agents que un individu havia oferit una moneda áureo de l'Imperi Romano a una altra numismàtica londinenca i que, a més, este individu havia informat que disposava d'alguna altra peça. Així mateix, van advertir als investigadors que esta formava part d'un conjunt d'huit monedes que havien sigut robades l'any 2012 en un tren que feia ruta entre dos ciutats suïsses, si ben quatre d'elles van ser recuperades per la policia d'aquell país a la fi de l'any 2020.

Després de diverses gestions policials, els agents van identificar a la persona que estava oferint la moneda per a la seua venda, resultant ser un ciutadà d'origen algerià establit a Barcelona.

Les monedes recuperades podrien aconseguir un valor de 200.000 euros

A la fi del passat mes de març, els agents van tindre coneixement de la presència de l'investigat a Barcelona i van establir un dispositiu policial en l'interior i als voltants del lloc. Allí van arrestar a dos individus, tots dos d'origen algerià; un d'ells portava la moneda en qüestió i, l'altre, li acompanyava per a actuar com a intèrpret. A més, el principal detingut va accedir a entregar les altres dos monedes que faltaven per recuperar i que tenia guardades en el seu domicili.

Segons els experts, les monedes recuperades -que es trobaven en molt bon estat de conservació- podrien haver aconseguit en el mercat negre un valor aproximat de 30.000, 50.000 i 120.000 euros, sumant un total de 200.000 euros. D'altra banda, la investigació continua oberta a fi d'aclarir el robatori ocorregut a Suïssa.