Dos dones han sigut alliberades

La Policia Nacional deté a quatre persones per prostituir a dones en un club d'alternació de Santander

Els arrestats, encarregats de la gestió del club, formaven part d'una organització criminal dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual

Les dones eren obligades, mitjançant coaccions i amenaces, a exercir la prostitució en esgotadores jornades

En l'operació policial s'ha registrat, a més del club d'alternació, una gestoria, on s'han confiscat uns 10.000 euros, efectes informàtics i documentació

07/05/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones encarregades de la gestió d'un club d'alternació de Santander en el qual les dones eren obligades a exercir la prostitució mitjançant amenaces i coaccions. Els arrestats formaven part d'una organització criminal més àmplia dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual. En l'operació policial s'ha alliberat a dos dones i s'ha registrat el club d'alternació i una gestoria.

La investigación policial se inició gracias a la declaración de una víctima que denunciaba haber sido explotada sexualmente en un club de la ciudad de Santander. Tras meses de investigación, los agentes pudieron determinar la existencia de un entramado criminal que habría operado en diversos clubes de alterne de Cantabria y de otras regiones. 

L'organització criminal investigada comptava amb una estructura escalonada en la qual s'incloïen, entre uns altres, testaferros, encarregats de clubs d'alternació i personal de seguretat. El modus operandi emprat per l'entramat consistia en l'ús sistemàtic de societats instrumentals al capdavant dels clubs, els administradors dels quals estaven disposats a assumir responsabilitats penals i administratives a canvi d'una remuneració mensual.

Amenaces de mort

Els encarregats dels clubs eren els responsables de gestionar la captació de les dones en els seus països d'origen per a, mitjançant amenaces i coaccions, obligar-les a prostituir-se en eixos locals. Les dones eren forçades a realitzar jornades esgotadores com a únic mitjà de pagament del deute contret i havien de complir amb les estrictes normes imposades pels  explotadors, arribant a rebre amenaces de mort per a assegurar el seu silenci.

En l'operació policial s'han registrat un club d'alternació i una gestoria, on es van confiscar 10.221 euros en efectiu, i ha conclòs amb l'alliberament de dos dones i la detenció de quatre membres de l'organització, tres a Cantàbria i un en la província de Granada.