la Corunya i Madrid

La Policia Nacional desarticula un grup criminal dedicat al transport de cocaïna des d'Espanya fins a Països Baixos

Quatre persones han sigut detingudes durant una operació en la qual se'ls ha intervenut 188 quilograms de cocaïna, 600 grams de metanfetamina, dos quilograms d'haixix i 13 quilograms de marihuana, entre altres efectes

 El principal responsable de l'organització es va desplaçar en diverses ocasions fins a Espanya amb la finalitat de dur a terme la recepció i el transport de la droga fins a diferents països d'Europa

Droga i efectes intervenuts

24/04/21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a la Corunya i Madrid un grup criminal dedicat, presumptament, al transport de cocaïna des d'Espanya fins a Països Baixos. Quatre persones han sigut detingudes, a els qui se'ls ha intervenut 188 quilograms de cocaïna distribuïts en paquets d'un quilogram

Les investigacions policials van començar el passat mes de novembre, fruit de la cooperació internacional, que va permetre conéixer les activitats criminals a les quals es dedicava una organització de narcotraficants que desenvolupava la seua labor il·lícita des de Sud-amèrica fins a Espanya i Països Baixos. Eixes gestions van desvetlar que el grup criminal estava radicat en este últim país, però amb ramificacions a Espanya, i que pretenia recepcionar i transportar una important quantitat d'estupefaents des de Madrid.

L'avanç de la investigació i la cooperació entre tots dos països van permetre confirmar que el principal responsable de l'organització es va desplaçar en diverses ocasions fins a Espanya amb la finalitat de dur a terme l'última fase de l'operació, que suposaria la recepció i, si escau, el transport de la droga fins a diferents països d'Europa.

Arran de ser detectats, es van establir els corresponents dispositius per a tractar d'identificar als restants integrants, controlar els seus moviments, intervendre l'estupefaent i detindre als altres implicats. L'esdevindre de l'operació va confirmar que els receptors de la droga a Madrid no comptaven amb la logística necessària per al transport de l'estupefaent fins a Països Baixos, per la qual cosa diversos integrants del grup van contactar amb membres d'un altre grup organitzat radicat a Galícia amb la finalitat de facilitar-los la càrrega i, si escau, encarregar-los la seua distribució.

Sorpresos quan carregaven la droga en un vehicle llogat

El transport de la cocaïna des de Galícia fins a Madrid va quedar interromput per l'actuació policial quan els agents van confirmar que l'organització havia llogat un vehicle amb gran capacitat per a realitzar el transvasament de droga fins a un magatzem a Madrid. En el moment en el qual aquest vehicle estava sent carregat amb motxilles d'esport, es va procedir a la detenció dels implicats, així com a la intervenció dels 188 quilograms de cocaïna que emmagatzemaven en sis borses d'esport. En total, han sigut detingudes quatre persones, dos d'elles a Pozuelo de Alarcón, una en Ribeira i una altra a la Corunya.

A més d'esta quantitat de cocaïna, en els tres registres practicats a Pozuelo de Alarcón i Madrid es van intervendre 600 grams de metanfetamina, dos quilograms d'haixix, 13 quilograms de marihuana, tres vehicles, dos motocicletes, 88.000 euros i 15 telèfons.