Operació conjunta de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil

Desarticulada una de les majors organitzacions dedicada al trànsit d'haixix en el Camp de Gibraltar

La investigació ha finalitzat amb 21 persones detingudes i 16 registres domiciliaris a Algesires, Els Barris i Estepona; així mateix, s'han recuperat 4 vehicles sostrets, 40.000 paquets de tabac de contraban, 1.000 litres de gasolina i més de 18.000 euros

L'organització introduïa en les nostres costes grans quantitats d'haixix, procedent de Marroc, mitjançant “narcolanchas”; posteriorment ho transportaven en vehicles d'alta gamma fins a llocs segurs o “guarderies” per a, finalment, distribuir-la per tot el territori nacional cap a altres països europeus

07/04/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat una de les principals organitzacions de trànsit d'haixix que operava en el Camp de Gibraltar.

La investigació ha finalitzat amb 21 persones detingudes i 16 registres domiciliaris a Algesires (Cadis), Els Barris (Cadis) i Estepona (Màlaga). Així mateix, s'han recuperat 4 vehicles sostrets, 40.000 paquets de tabac de contraban, 1.000 litres de gasolina, un dron amb càmera tèrmica i més de 18.000 euros. L'organització introduïa en les nostres costes grans quantitats d'haixix, procedent de Marroc, mitjançant “narcolanchas”; posteriorment ho transportaven en vehicles d'alta gamma fins a llocs segurs o “guarderies” per a, finalment, distribuir-la per tot el territori nacional cap a altres països europeus.

Transportaven haixix en “narcolanchas” des de Marroc fins a les nostres costes

La investigació policial es va iniciar el passat mes de setembre quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'una important organització criminal presumptament dedicada a la introduir grans quantitats d'haixix des de Marroc fins a les costes espanyoles mitjançant “narcolanchas”. Una vegada en el nostre país, transportaven la droga en vehicles d'alta gamma -prèviament sostrets per l'organització- des de la costa fins a llocs segurs, coneguts com a “guarderies”, per a posteriorment distribuir-la per la resta del territori nacional cap a altres països europeus. 

Els investigadors van constatar que al capdavant d'esta organització es trobava un vell conegut de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, sobrenomenat “el Nimo”. Concretament, es tractava del lloctinent d'un narcotraficant fugit de la Justícia i conegut com “el Messi”. Finalment, els agents li han detingut a ell i als seus més estrets col·laboradors; se'ls imputa la introducció de grans quantitats d'haixix intervenut en els últims mesos.

A més, durant les setmanes prèvies a la fase d'explotació de l'operació, els agents van detindre a 17 membres de l'organització i van intervendre més de 6 tones d'haixix. Així mateix, van recuperar 9 vehicles sostrets que, presumptament, eren utilitzats per al transport de la droga, així com 8.500 paquets de tabac i 700 litres de gasolina que servien per a proveir a les “narcolanchas”.