Operació contra el terrorisme

La Policia Nacional deté a Biscaia a un individu acusat d'instar a cometre accions terroristes contra interessos i persones marroquines

El detingut publicava a través dels seus perfils socials, amb un gran nombre de seguidors, vídeos on personalment amenaçava i instava a cometre accions violentes d'extrema cruesa

31/03/21

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Basauri (Biscaia) a una persona per la seua presumpta participació en un delicte d'amenaces terroristes. L'arrestat, que estaria molt radicalitzat, està acusat d'instrumentalitzar els seus perfils en xarxes socials per a encoratjar a la realització d'accions terroristes i violentes contra persones i institucions de Marroc a Espanya i l'exterior. Després de la seua posada a disposició judicial, el detingut ha ingressat a la presó.

L'operació ha sigut desenvolupada per agents de la Comissaria General d'Informació baix la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional i la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número Tres. Per a açò, s'ha comptat amb la col·laboració de les Brigades Provincials d'Informació de Las Palmas de Gran Canària, Tenerife, Sant Sebastià i Bilbao.

La investigació va començar el passat mes de desembre, quan els agents van tindre coneixement de l'activitat d'un individu que publicava amenaces  extremadament greus i violentes a través de xarxes socials. Després de realitzar les oportunes gestions, els especialistes van comprovar que el detingut estaria obsessionat amb cometre accions violentes contra interessos i persones marroquines, singularment contra tots aquells sahrauís pro-marroquins.

El detingut mostrava una intensa activitat en xarxes socials, administrant nombrosos comptes i amb un gran nombre de seguidors espanyols i estrangers que ascendien a més de 20.000 persones, receptors dels seus proclames incitadoras a la comissió d'atemptats contra la comunitat marroquina i les seues institucions.   

Ingrés a la presó per orde judicial

L'arrestat publicava de manera continuada els seus propis vídeos arengando i justificant la comissió d'accions terroristes, fonamentalment contra tots aquells sahrauís pro-marroquins i fins i tot es postulava com a autor directe de les mateixes. La gravetat de les publicacions, juntament amb la capacitat d'influència entre la seua comunitat de seguidors, van determinar la seua detenció immediata.

Durant l'operació, realitzada dilluns passat, s'ha practicat el registre del domicili del detingut confiscant-se nombrós material, mitjans electrònics, terminals telefònics i documentació de gran interés, i que estan sent analitzats pels investigadors.

En la mañana del día de hoy, el detenido ha sido puesto a disposición judicial, decretando el titular del Juzgado Central de Instrucción número Tres su ingreso en prisión.