Tenien en vigor un Orde Europeu de Detenció i Entrega

La Policia Nacional deté a dos fugitius buscats en Països Baixos per l'assassinat d'un individu durant un ajust de comptes

Van ser localitzats en un peatge d'una autopista de la província de Màlaga quan tornaven de la localitat gaditana de Sanlúcar de Barrameda a bord d'un vehicle llogat amb matrícula alemanya

En una operació diferent, ha sigut detingut a Madrid un fugitiu buscat per participar, al costat d'altres dos persones, en un robatori amb violència i intimidació en un domicili del que es van portar 15.000 euros després de propinar diverses punyades en el cap a la víctima i agarrar-la del coll

31/03/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Màlaga a dos fugitius als quals els constava un Orde Europeu de Detenció i Entrega, interposada per les autoritats dels Països Baixos, pel presumpte assassinat d'un individu de nacionalitat colombiana durant un ajust de comptes derivat del narcotràfic.

Les investigacions van començar a principis d'este mes de març, quan es va rebre una informació procedent de Països Baixos comunicant la possible presència a Espanya d'un dels autors materials de l'homicidi, dut a terme el passat 16 de febrer en la localitat de Bergen ann Zee. Segons la informació inicial, l'investigat hauria fugit dels Països Baixos després de l'assassinat i podria estar amagat en la província de Màlaga baix la protecció d'un compatriota.

A partir d'eixe moment, es va iniciar una investigació que va permetre identificar i detindre a l'investigat després de ser localitzat en el peatge de Calahonda de l'autopista AP-7, en la província de Màlaga, quan tornava juntament amb altres dos individus d'un viatge a la localitat gaditana de Sanlúcar de Barrameda a bord d'un vehicle de lloguer amb matrícula alemanya. Arran de l'actuació, es va poder identificar a un dels acompanyants com un altre dels autors de l'homicidi investigat, per la qual cosa es va tramitar novament un Orde Europeu de Detenció i Entrega per a la detenció d'este últim.

Detenido en otra operación un fugitivo que había atracado un domicilio

En una operació diferent, agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat madrilenya de Ciempozuelos a un fugitiu buscat per un robatori amb violència i intimidació, dut a terme al gener de 2020 en un domicili de Torrejón d'Ardoz. Al costat d'altres dos persones, es va identificar com a policia i, assegurant estar armats amb armes de foc, van accedir a l'interior del domicili on, després de propinar diverses punyades en el cap a la víctima i agarrar-la del coll, van aconseguir fer-se amb 15.000 euros que tenia ocults en una caixa forta.

Les primeres indagacions van portar als agents fins al districte madrileny de Vallecas, on l'amo d'un bar de la zona estaria, presumptament, donant cobertura a l'escapolit i portant-li la compra a casa, de la qual no eixia a l'exterior en cap moment. Posteriorment, va traslladar el seu domicili a diferents pisos okupes de Parla per a dificultar la seua localització. Finalment, els agents van descobrir que s'ocultava en un domicili de Ciempozuelos, procedint a la seua detenció. En el moment de l'arrest, els agents li van intervendre un document de conduir falsificat, que va reconéixer haver adquirit en el mercat negre per 1.500 euros.