Operaven a València, Alacant i Múrcia

La Policia Nacional deté a 31 persones en una operació contra la venda i distribució d'anabolizantes i esteroides

Els medicaments prohibits eren importats a Espanya des de Portugal i Bulgària per via terrestre, mitjançant vehicles, i a través d'empreses de paqueteria

La distribució era realitzada en tendes de nutrició esportiva i en repartiments diaris personals que abastaven quasi tota la Comunitat Valenciana

La xarxa comptava amb un magatzem a la Llosa de Ranes –València- on van ser intervenudes més de 500.000 dosi de substàncies anabolizantes en diversos formats de presentació –càpsules, comprimits o injectables-

A més, la xarxa desmantellada també es dedicava al trànsit d'estupefaents i a la comissió de furts de substàncies hormonals en centres hospitalaris

25/02/21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada, presumptament, al trànsit d'anabolizantes, de substàncies estupefaents i a cometre furts de substàncies hormonals en centres hospitalaris. La investigació es va dur a terme en cinc fases i van ser detingudes 31 persones, realitzant-se nou registres domiciliaris i sis inspeccions en establiments de diferents punts de la Comunitat Valenciana i de la regió de Múrcia. Els agents han intervenut un total de 510.000 dosi de substàncies anabolizantes, 163 grams de cocaïna, 3.328 grams de marihuana i altres 13 d'haixix. L'organització prenia fortes mesures de seguretat, especialment en les seues comunicacions, i canviava constantment els terminals telefònics.

Les investigacions es van iniciar al juny de l'any passat, després de detectar-se que diverses persones s'estaven dedicant a la distribució de productes anabolizantes encoberts en una tenda de nutrició esportiva. Arran de les primeres investigacions, es va descobrir que també facilitaven aquestes substàncies a altres persones relacionades amb establiments de suplements esportius i gimnasos, així com a esportistes vinculats al culturismo.

Segons avançava la investigació, els policies van localitzar els punts més importants de distribució així com la infraestructura que utilitzaven per a introduir els medicaments en el nostre país, procedents principalment de Portugal i Bulgària. Les perquisicions es van centrar en els dos principals membres de l'organització, un home de 56 anys, propietari d'una tenda de nutrició esportiva, i un altre home de 53 anys, encarregat del repartiment diari de les substàncies tant de forma personal com visitant establiments de nutrició i centres esportius.

Els agents van detectar que la distribució abastava pràcticament tota la Comunitat Valenciana, principalment localitats de València -Manises, Sedaví, Alfafar, El Puig de Santa María, Xativa, Agullent, Silla, Burjassot, Puçol, Sagunt i Gandia- així com a Castelló i en la província d'Alacant. 

Després de diverses gestions es va aconseguir identificar a un altre dels principals membres de l'organització, un ciutadà búlgar de 36 anys que era el principal proveïdor dels altres dos investigats. A més comptava amb diverses persones treballant per a ell, localitzant-se una nau industrial en la població valenciana de la Llosa de Ranes que emprava com a magatzem i centre neuràlgic de les seues activitats.

La investigació també va destapar que l'organització disposava d'un grup de persones que s'encarregava de sostraure substàncies hormonals (que eren els productes més cotitzats) de diversos hospitals de València, ja que els seus membres treballaven en empreses vinculades a estos centres.

Operació duta a terme en cinc fases

Finalment, la investigació es va explotar en cinc fases, donada la seua complexitat. En la primera es va realitzar una divisió de les persones que componien l'organització: els que la dirigien, els que facilitaven la infraestructura i els que distribuïen les substàncies. També es va definir l'estructura del grup dedicat a sostraure els medicaments hospitalaris.