La Policia Nacional deté a dos persones especialitzades a furtar dispositius electrònics d'alta gamma per tot el país

Se'ls imputen 32 accions delictives en establiments de més de 12 ciutats espanyoles en les quals van aconseguir sostraure articles per un valor superior a 55.000 euros

Operaven per tota la geografia espanyola amb el mètode de el “desalarme” cometent diversos furts en diferents ciutats en un espai de temps d'escasses hores

10/07/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a dos persones especialitzades a furtar dispositius electrònics d'alta gamma per tot el país. Se'ls imputen presumptament 32 accions delictives en establiments de més de 12 ciutats espanyoles en les quals van aconseguir sostraure articles per un valor superior a 55.000 euros. Operaven per tota la geografia espanyola amb el mètode de el “desalarme” cometent diversos furts en diferents ciutats en un espai de temps d'escasses hores.

La investigació es va iniciar al novembre de l'any passat a Saragossa quan es va tindre coneixement d'una sèrie de furts en diferents dates i establiments comercials saragossans i d'altres ciutats espanyoles, en els quals els autors seguien el mateix procediment per a sostraure articles electrònics d'alta gamma.

 

Els agents van detectar que els autors actuaven en grup i una vegada dins de l'establiment triat, seleccionaven articles exposats que volien sostraure per a posteriorment arrancar les mesures de seguretat. Posteriorment els amagaven amb gran habilitat/habilitat entre les seues pertinences o peces de vestir i abandonaven el local.

 

La investigació va permetre identificar fins a cinc integrants de l'entramat criminal, que conformant un equip especialitzat, es repartien les tasques per a cometre els furts, mentre un realitzava el desalarme de l'article, els altres ho cobrien i vigilaven els voltants. Este grup delictiu operava per tota la geografia espanyola, cometent diversos furts en un lloc i desplaçant-se a les poques hores a una altra localitat per a no ser detectats per la policia.

 

32 delictes de furt aclarits

 

En total se'ls imputen fins a 32 delictes de furt en establiments de ciutats com Zaragoza, Madrid, Huelva, Sevilla, Màlaga, Còrdova, València, Alacant, Albacete, Múrcia, Bilbao i Salamanca entre unes altres, aconseguint sostraure articles per un valor total de més de 55.000 euros.

 

El passat 25 de juny es va dur a terme la fase final de l'operació, aconseguint localitzar i detindre en els madrilenys districtes d'Usera i Moncloa, a dos dels presumptes membres d'esta organització criminal, un home i una dona, que van ser posats hores a la disposició de l'autoritat judicial. La investigació continua oberta i es continuen amb les gestions per a localitzar i detindre a la resta de membres de la xarxa criminal.