Arrestat 48 hores després de la difusió de l'OEDE

La Policia Nacional deté a Alacant a un fugitiu acusat de pertànyer a una organització que produïa i traficava amb metanfetamina

Els membres d'esta xarxa compraven a la Xina el material necessari per a la producció de metanfetamina i, posteriorment, l'elaboraven en laboratoris propis situats en territori europeu

Per estos fets s'enfronta a una pena de fins a quinze anys de presó

22/04/24

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a un fugitiu acusat de pertànyer a una organització que produïa i traficava amb metanfetamina. Els membres d'esta xarxa compraven a la Xina el material necessari per a la producció de metanfetamina i, posteriorment, l'elaboraven en laboratoris propis situats en territori europeu enfrontant-se per estos fets a una pena de fins a quinze anys de presó.

La investigació es va iniciar el passat 11 d'abril quan els investigadors van rebre informació que un fugitiu de la justícia austríaca, buscat per narcotràfic, podria estar refugiat a Espanya. En el transcurs de les investigacions, es va tindre coneixement que l'home podria trobar-se a Alacant, per la qual cosa es va organitzar un dispositiu per a la seua localització i detenció.

 

Detingut 48 hores després de la difusió de l'OEDE

 

Tan sol 48 hores després de la difusió de l'Orde Europeu de Detenció per a Entrega  es va localitzar al reclamat i es va procedir a la seua detenció en ciutat d'Alacant. Durant l'arrest els agents li van intervendre documentació falsificada de la República Txeca, així com targetes de crèdit i altres documents d'identificació.

 

El pròfug era buscat per les autoritats austríaques per pertànyer a una organització criminal dedicada a la producció i trànsit de metanfetamina. Els membres de l'organització compraven el material necessari per a la producció de la substancia estupefaent a la Xina i ho pagaven amb monedes virtuals. Posteriorment transformaven este producte en metanfetamina en laboratoris que l'organització situava en territori europeu. Per estos fets s'enfronta a una pena de fins a quinze anys de presó.