A Almeria

La Policia Nacional confisca 470 quilos d'haixix ocults en un doble fons d'un tràiler de transport d'animals vius

La droga estava oculta en un compartiment del remolc del camió, que tenia matrícula holandesa i es trobava sense càrrega alguna d'animals

Els agents han detingut al conductor del vehicle i la investigació continua oberta a fi de localitzar a més persones implicades en els fets

28/02/24

Agents de la Policia Nacional han confiscat a Almeria 470 quilos d'haixix ocults en un doble fons d'un tràiler de transport d'animals vius. La droga -repartida en 12 bolics d'arpillera- estava oculta en un compartiment del remolc del camió, que tenia matrícula holandesa i es trobava sense càrrega alguna d'animals. Els agents han detingut al conductor del vehicle, si bé la investigació continua oberta a fi de localitzar a més persones implicades en els fets.

La investigació es va iniciar quan els agents van tindre coneixement d'un possible transport per carretera de substància estupefaent, concretament haixix. El mitjà utilitzat seria un camió de transport d'animals amb matrícula holandesa i el punt de partida un polígon industrial d'Almeria. Açò va donar lloc a un dispositiu policial tendent a interceptar aquest vehicle.

Interceptat en l'A-7 un camió que transportava 470 quilos d'haixix

Durant el dispositiu els agents van observar un camió tipus tràiler circulant per la A-7, a l'altura de la localitat d'Almeria de Retamar-El Toyo. Després de realitzar un seguiment discret del mateix, ho van interceptar a l'altura de l'eixida 725 en direcció Xarrupeges. Els agents van identificar al conductor i li van sol·licitar que obrira el remolc, si ben este va al·legar que únicament podria obrir les finestres ja que havia perdut el comandament que permetia obrir la porta basculant de la part posterior del mateix.

Després d'una inspecció exterior del vehicle, van comprovar que el remolc constava de dos pisos i que no portava carrega alguna d'animals, localitzant entre tots dos pisos un compartiment on s'allotjaven diversos bolics d'arpillera (comunament utilitzats per al transport d'haixix).

Els investigadors van traslladar el camió, al costat del conductor, fins a les dependències policials d'Almeria per a una inspecció més minuciosa del vehicle. Allí van realitzar una obertura del compartiment del remolc, utilitzant ferramentes de tall, i van comprovar que efectivament contenia 12 bolics d'arpillera amb haixix en el seu interior. El conductor va ser arrestat en eixe mateix acte.

L'operació, que ha permès interceptar un enviament internacional d'estupefaent per via terrestre des d'Espanya cap a un altre país europeu, continua oberta a fi de localitzar a més persones implicades en els fets.

Finançat a través de mecanismes financers de la UE

Agents de la Policia Nacional Espanyola van dur a terme esta operació en el marc de l'Estratègia de Seguretat de la Unió Europea. Aquesta estratègia s'enfoca en quatre punts clau: establir un entorn de seguretat preparat per al futur, combatre les amenaces emergents, protegir als ciutadans europeus del terrorisme i la delinqüència organitzada, i forjar un robust ecosistema de seguretat europeu.

Per a aconseguir estos objectius, la Direcció general de Migració i Assumptes d'Interior de la Comissió Europea (DG HOME per les seues sigles en anglés), juntament amb les agències de la UE i fons específics de la UE, com els Fons de Seguretat Interna (ISF per les seues sigles en anglés), recolzen als Estats membres en la lluita contra les amenaces criminals mitjançant operacions coordinades dirigides a desmantellar les xarxes criminals i els seus models de negoci. Les intervencions efectuades baix este esquema han sigut cofinançades per la Unió Europea, com a part del suport als Estats membres per a combatre les xarxes delictives que constituïxen les amenaces més significatives per a la seguretat dels ciutadans de la UE i de la Unió en el seu conjunt.