En la ciutat de Barcelona

La Policia Nacional deté a un presumpte gihadista que consumia i compartia a través de les xarxes contingut radical a favor de DAESH

El detingut havia adoptat una ideologia radical de cort yihadista, convertint-se també en les xarxes socials en altaveu del grup terrorista

L'arrestat ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Sis de l'Audiència Nacional, havent decretat el seu ingrés a la presó

09/02/24

Agents de la Policia Nacional han detingut en la ciutat de Barcelona a una persona per la seua presumpta participació en els delictes d'autoadoctrinamiento i enaltiment terrorista.

La investigació es va iniciar a la fi del mes de desembre de 2022, quan els agents van detectar a un individu que duia a terme proclames a favor de diferents organitzacions terroristes a través de les xarxes socials.  Durant la mateixa es va ser detectant que la seua activitat en l'entorn virtual no es limitava a l'autoconsum de material yihadista, sinó que, seguint els postulats dels canals propagandístics de DAESH,  difonia eixe missatge radical de forma massiva als seus seguidors a través dels seus comptes. L'objectiu era fer arribar eixe ideari al major nombre de persones.

L'operació, que ha sigut realitzada per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, ha comptat amb la col·laboració de les Brigades Provincials d'Informació de Barcelona i Pamplona i de la Comissaría General d´ Informació de Mossos´d Esquadra.  A més, s'ha realitzat baix la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número Sis i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

L'ara detingut mostrava un odi manifest cap a Occident i qualsevol país que donara suport a Israel, expressant així mateix en les seues publicacions un alt grau d'odi contra les Forces i Cossos de Seguretat.

La repercussió que estava tenint entre les seues milers de seguidors, tant en la crida a la yihad com al martiri, va provocar que en la vesprada del passat dimarts es procedira a la seua detenció i al registre del seu domicili, intervenent-se gran quantitat de material informàtic i telefònic, així com diferent documentació relacionada amb la investigació.

En el dia d'hui el detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Sis de l'Audiència Nacional, qui ha decretat el seu ingrés a la presó.