Va ocórrer a Madrid

La Policia Nacional deté a un fugitiu buscat per Estats Units per un delicte d'estafa

S'enfronta a una possible condemna en Estats Units de fins a 20 anys de presó

Va organitzar diverses conferències sobre criptomonedas i blockchain en la capital de Corea del Nord saltant-se així la prohibició de les sancions imposades per Estats Units

01/12/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a un fugitiu buscat per Estats Units per un delicte d'estafa. El detingut podria enfrontar-se a una pena de presó de 20 anys de presó per fets comesos l'any 2018. Va ser localitzat i detingut en l'estació Madrid-Porta d'Atocha.

La investigació per a la seua localització va començar a mitjan octubre, quan els agents van rebre informació per part d'Interpol apuntant que el fugitiu, requerit per les autoritats nord-americanes, podria trobar-se a Espanya.

Els fets pels quals s'ordenava la seua detenció es remunten a 2018, quan el fugitiu va fundar l'Associació “d'Amistat amb Corea del Nord”. Presumptament, va organitzar diverses conferències sobre criptomonedas i blockchain en la capital de Corea del Nord, amb l'ajuda d'un ciutadà nord-americà expert en criptomonedas, saltant-se així la prohibició de les sancions imposades per Estats Units.

Gestions practicades pel Grup de Localització de Fugitius van confirmar la presència del pròfug a Catalunya, podent estar usant documentació falsa. Els investigadors van esbrinar que partia en un tren des de Barcelona direcció Madrid, sent identificat i detingut a la seua arribada a Madrid.