En col·laboració amb la Policia de Ginebra

Desmantellada una xarxa de plataformes de falses inversions en criptomonedas amb les quals es va estafar a més de 150 persones

S'ha dut a terme una entrada i registre en el domicili del líder de l'organització, en Estepona, on han sigut intervenuts 21 vehicles i un iot

Les autoritats policials de Suïssa van sol·licitar col·laboració internacional per a la localització de propietats del líder, que finalment va ser detingut a Suïssa

01/12/23

Agents de la Policia Nacional al costat de la Policia del Cantó de Ginebra han desmantellat diverses plataformes online de falses inversions en criptomonedas amb les quals presumptament havien estafat a més de 150 persones. La investigació s'ha iniciat després de sol·licitud internacional de col·laboració de les autoritats policials de Suïssa, els qui van detindre al líder de l'organització en un viatge a aquest país. En la localitat malaguenya d'Estepona s'ha dut a terme una entrada i registre en el domicili on residia el líder i han sigut intervenuts 21 vehicles i un iot.

La investigació es va iniciar el passat mes d'agost després de la recepció d'una sol·licitud internacional de col·laboració per part de la Policia del Cantó de Ginebra per a la localització de les propietats i execució d'una entrada i registre en el domicili del responsable de diverses plataformes online de falses inversions en criptomonedas. A través d'estes plataformes va aconseguir estafar a més de 150 víctimes a Suïssa i d'altres en altres països, la qual cosa li va generar uns beneficis de milions d'euros que li han permès gaudir a Espanya d'un nivell de vida elevat.

Intervenuts 21 vehicles i un iot

El responsable d'estes plataformes va ser detingut en un viatge a Suïssa per les autoritats suïsses, si bé residia amb la seua parella en la localitat malaguenya d'Estepona. Fruit d'esta sol·licitud de col·laboració, es van realitzar gestions que van permetre localitzar i identificar totes les propietats que tots dos posseïen a Espanya, adquirides presumptament amb els beneficis procedents de l'activitat. Després de les comprovacions oportunes el passat mes d'octubre es va dur a terme l'entrada i registre en el domicili on tots dos residien en Estepona i es va dur a terme l'embargament de les seues propietats, destacant la intervenció de 21 vehicles i un iot.

Utilitzaven la imatge de persones conegudes

Quant a les plataformes de falses inversions en criptomonedas, els investigadors van comprovar que feien un ús agressiu d'estratègies de màrqueting en internet, utilitzant fins i tot la imatge de personatges coneguts afirmant que ha obtingut grans beneficis amb la inversió en criptomonedas en la plataforma.

Una vegada captada l'atenció de les víctimes, començaven una segona fase en la qual un suposat bróker persuadix a la víctima fins a guanyar-se la seua confiança i així aconseguir que realitze el major nombre d'inversions possibles baix la promesa d'una alta rendibilitat en poc temps. Els estafadors dissenyaven pàgines falses on la víctima pot accedir per a consultar la presumpta evolució de les seues finances, sent xifres inventades per ells.

Posteriorment, quan la víctima desitjava recuperar la seua inversió, es perdia el contacte amb el supòsit bróker, o bé, amb diverses excuses intentaven aconseguir més diners de la víctima fins que s'adonava/adonava del frau. A més, en l'última fase de l'engany, intentaven obtindre més diners de les víctimes oferint els estafadors els servicis d'un fals bufet d'advocats baix la promesa de ser capaces de recuperar tot l'invertit més els interessos generats.