Mentre practicava arts marcials

La Policia Nacional deté en Torremolinos a un pròfug reclamat per les autoritats alemanyes per narcotràfic

El fugitiu va ser localitzat i arrestat en un gimnàs en el qual practicava arts marcials i segons consta en la requisitoria de cerca, formava part d'una xarxa criminal dedicada a la producció il·legal d'anfetaminas i trànsit de drogues a nivell internacional

Després de ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional i ingressar temporalment en el Centre Penitenciari Màlaga I, s'ha produït la seua excarceració i entrega a les autoritats alemanyes des de l'aeroport malagueny

02/09/23

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat malaguenya de Torremolinos a un perillós fugitiu a qui li constava en vigor un Orde Europeu de Detenció i Entrega dictada per les autoritats d'Alemanya per narcotràfic. L'escapolit va ser arrestat en un gimnàs en el qual practicava arts marcials i era buscat per formar part d'una xarxa criminal de producció il·legal d'anfetaminas i trànsit de drogues a nivell internacional. Després de ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número dos de l'Audiència Nacional i ingressar temporalment en el Centre Penitenciari Màlaga I, s'ha produït la seua excarceració i entrega a les autoritats d'Alemanya en l'aeroport de Màlaga.

La investigació es va iniciar en el mes de maig, a partir d'unes informacions que apuntaven a la presència en la zona de la costa de Màlaga d'un pròfug de la justícia alemanya, el qual podria anar armat i usar documentació falsa a fi d'evitar ser descobert. Amb la pràctica de diferents indagacions, els agents van ser estrenyent el cèrcol sobre el sospitós, descobrint que esta persona es movia per la ciutat de Torremolinos i que freqüentava un establiment especialitzat en arts marcials.

Amb el suport de la Unitat de Prevenció i Reacció -UPR- de la Comissaria de Torremolinos-Benalmàdena i d'un agent de la Policia Nacional de França en el marc del projecte Comissaries Europees, els agents van establir un dispositiu que es va saldar amb la detenció del pròfug. El sospitós es va identificar amb un document d'identitat que presentava signes de manipulació i va ser arrestat per la seua presumpta responsabilitat en un delicte de falsedat documental i, a més, per l'OEDE en vigor decretada per les autoritats d'Alemanya.

Elaboració pròpia d'anfetaminas i distribució a nivell internacional

Segons consta en la requisitoria de cerca, el pròfug formaria part d'una organització criminal dedicada a la producció il·legal d'anfetaminas i el trànsit d'estupefaents a nivell internacional. Després de la seua recent detenció per part de la Policia Nacional, dijous passat es va materialitzar l'extradició del fugitiu, sent entregat en l'aeroport de Màlaga a les autoritats d'Alemanya en virtut a un orde europeu de detenció i entrega.