En una operació de la Policia Nacional al costat de l'Agregat d'Interior a Bèlgica i la Inspecció del Ministeri d'Economia belga

Recuperades a Bèlgica quatre pintures a l'oli sostretes en una galeria de Palma

Es tracta de quatre de les set obres, valorades en 31.000 euros, -dels artistes José Cheetham, Marc Badia, Dimitros Tade i Fabio Finamore- que un particular tenia exposades

09/08/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació que ha comptat amb la col·laboració de l'Agregat d'Interior a Bèlgica i de la Inspecció del Ministeri d'Economia Belga, han recuperat en este país quatre pintures a l'oli sostretes a Espanya. Es tracta de quatre de les set obres, valorades en 31.000 euros, -dels artistes José Cheetham, Marc Badia, Dimitros Tade i Fabio Finamore- que un particular tenia exposades en una galeria de Palma (Mallorca)i que van ser objecte d'apropiació indeguda per part de diversos subjectes.

Els investigadors espanyols van identificar als presumptes responsables dels fets i, a través de l'Agregat d'Interior a Bèlgica, en col·laboració amb la Inspecció del Ministeri d'Economia d'aquest país, se'ls va poder finalment localitzar en territori belga.

Gràcies a la ràpida actuació de totes les unitats implicades en la investigació es va esbrinar el lloc on ocultarien les obres, per la qual cosa va practicar una entrada i registre que va donar com resultat la immediata intervenció de quatre de les set obres denunciades. Els presumptes responsables van ser denunciats, així com l'empresa a través de l'actuaven, situada a Brussel·les. La Fiscalia de Bèlgica ha disposat l'entrega dels olis al seu propietari.