En la província de Castelló

La Policia Nacional deté al líder d'una secta destructiva per maltractaments i un delicte contra la llibertat sexual

La víctima va necessitar teràpia psicològica a causa de les agressions físiques i sexuals a les quals va estar sotmesa, les quals eren de caràcter especialment degradant

En la secta, de tall pseudochamánico, es consumien de forma habitual substàncies com l'ayahuasca per a anul·lar el juí de les persones

En el moment de l'arrest al presumpte autor dels fets se li van intervendre 16.880 euros i 1.284 dòlars nord-americans

26/05/23

Agents de la Policia Nacional han detingut en la província de Castelló al líder d'una secta destructiva com a presumpte autor de maltractaments i un delicte contra la llibertat sexual. La víctima va necessitar teràpia psicològica a causa de les agressions sexuals i físiques a les quals va estar sotmesa, les quals eren de caràcter especialment degradant. En la secta, de tall pseudochamánico, es consumien de forma habitual substàncies com l'ayahuasca que pot arribar a anul·lar el juí dels consumidors i han sigut intervenuts 16.880 euros i 1.284 dòlars nord-americans.

La investigació es va iniciar el passat mes de febrer, quan els agents van tindre coneixement de l'existència d'una comunitat assentada en una localitat de la província de Castelló i que estaria operant en diferents punts del territori nacional, així com amb connexions en altres països. Arran d'este fet es va localitzar a una víctima la qual es trobava molt afectada psicològicament després del seu pas per la secta i havia sigut sotmesa a maltractaments continus, vexacions de caràcter greu, agressions físiques i fins i tot sexuals per part del líder.

El modus operandi del detingut consistia a anul·lar progressivament la capacitat de decisió de la víctima amb promeses com la de “ser triada” per a passar la resta de les seues vides junts i mantindre una relació de parella, que derivaria de forma quasi immediata en un maltractament habitual d'agressions físiques, vexacions, i la imposició de pràctiques sexuals denigrantes amb l'excusa de “sanar la seua ànima”, tot açò acompanyat d'un greu dany psicològic que li va provocar a una de les seues víctimes un estat d'ansietat i por contínua.

Aïllada socialment després d'anul·lar-li els contactes telefònics

Per a obtindre el resultat d'aïllament social al que sotmetia a la víctima el detingut li va retirar tots els contactes del seu telèfon i inspeccionava contínuament la seua activitat, la qual cosa dificultava que una tercera persona tinguera coneixement d'esta situació i poguera ajudar-la a eixir de la secta.

A pesar del fort aïllament social al que la víctima estava sotmesa, després d'un episodi de caràcter molt violent va aconseguir viatjar a una altra ciutat on va rebre ajuda psicològica que li va fer entendre la greu situació per la qual estava passant.

El líder de la secta va ser detingut a València

El detingut mantenia contactes en altres països i es dedicada a la pràctica de xarrades i activitats de caràcter espiritual a canvi de donacions econòmiques.  Després d'establir un dispositiu de vigilància en l'aeroport de Manises (València), els agents van procedir a la detenció del líder de la secta, el qual havia participat suposadament en un retir d'EUA, havent arribat a Espanya amb gran quantitat de diners no declarats que li va ser intervenut i que no va poder justificar. La investigació continua oberta  i no es descarta  la localització de més víctimes que estigueren relacionades amb esta secta.

Canal obert sectasdestructivas@policia.es

La Policia Nacional manté habilitat el correu electrònic sectasdestructivas@policia.es perquè qualsevol ciutadà puga comunicar fets relacionats garantint, en tot moment, l'anonimat i la confidencialitat.