Va succeir a Madrid

La Policia Nacional deté a quatre persones per penjar d'un pont un maniquí amb la camiseta de Vinicius

Se'ls considera presumptes responsables d'un delicte d'odi i tres d'ells són membres actius d'un grup radical d'aficionats/aficionats d'un club madrileny

El maniquí unflable va aparéixer penjat d'un pont en els voltants de la Ciutat Esportiva de Valdebebas hores abans que es disputara un “derbi” entre dos equips de la capital

23/05/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a quatre persones com a presumptes responsables d'un delicte d'odi per penjar d'un pont un maniquí amb la camiseta de Vinicius. Tres dels arrestats són membres actius d'un grup radical d'aficionats/aficionats d'un club madrileny. El maniquí va aparéixer al costat d'una pancarta penjat en un pont en els voltants de la Ciutat Esportiva de Valdebebas hores abans que es disputara un “derbi” entre dos equips de la capital.

La investigació es va iniciar el passat 26 de gener després de l'aparició penjat d'un pont d'un maniquí unflable que vestia una la camiseta del jugador del Reial Madrid Vinicius. A més en el mateix lloc s'exhibia una pancarta de 16 metros en la qual es podia llegir “Madrid odia al Real”.

Les perquisicions dutes a terme pels investigadors a través de vestigis, testimonis o de consultes en fonts obertes, entre unes altres, van permetre identificar a quatre hòmens com a presumptes responsables dels fets. A més, els agents van poder comprovar que tres dels presumptes autors pertanyien a un grup d'aficionats/aficionats ultres d'un club madrileny i que, amb anterioritat, havien sigut identificats durant partits qualificats com d'alt risc dins dels dispositius de prevenció de violència en l'esport.

Una vegada identificats els quatre presumptes autors, en el matí d'hui s'ha dut a terme un dispositiu que ha permès la seua detenció en una operació coordinada amb el Jutjat d'Instrucció número 28 de Madrid i la Secció de Ciberodio de la Fiscalia Provincial.