Reclutades mitjançant engany a la Xina

La Policia Nacional allibera a cinc dones víctimes de tracta d'éssers humans que eren explotades sexualment en un xalet de Madrid

S'ha desarticulat l'organització criminal que les explotava sexualment i que estava conformada per cinc persones – dos dones i tres hòmens- d'un clan familiar que es dedicaven a la seua explotació i control

Els implicats gaudien d'un alt nivell de vida que els reportaven els beneficis de la seua activitat delictiva i tenien propietats immobiliàries en la Comunitat de Madrid, el valor de la qual superava el milió d'euros així com vehicles d'alta gamma que han sigut intervenuts

20/05/23

Agents de la Policia Nacional han alliberat a Madrid a cinc dones víctimes de tracta d'éssers humans que eren explotades sexualment en un xalet de Madrid. S'ha desarticulat l'organització criminal d'origen xinés que les explotava sexualment, conformada per cinc persones –dos dones i tres hòmens- d'un clan familiar que se de dedicaven a la seua explotació i control. Els implicats gaudien d'un alt nivell de vida que els reportaven els beneficis de la seua activitat delictiva. Els detinguts tenien propietats immobiliàries en la Comunitat de Madrid, el valor de la qual superava el milió d'euros així com cotxes d'alta gamma que han sigut intervenuts.

Enganyades per a ser prostituïdes

La xarxa criminal, que operava en territori nacional i estava assentada a Madrid, realitzava la captació de les víctimes a la Xina. Una vegada que eren reclutades baix engany per a vindre a Espanya, un dels integrants de l'entramat s'encarregava de la seua recollida i trasllat des de l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid-Barajas i les traslladava amb cotxe a un xalet de la ciutat de Madrid. Les víctimes, ignorant el lloc al que es dirigien, eren enganyades amb la promesa d'obtindre la documentació que necessitaven per a estar a Espanya o d'obtindre un treball, però era en este xalet on començava la seua explotació sexual.
L'organització, liderada per dos germanes de nacionalitat xinesa i màximes responsables de l'entramat, tenia cinc integrants i disposava de propietats immobiliàries en la Comunitat de Madrid. Les líders s'organitzaven entre elles per setmanes alternes per a controlar a les dones i per a dur a terme la recaptació econòmica dels diners obtinguts durant l'explotació sexual.

La resta dels integrants de l'organització, parelles de les líders i el fill d'una d'elles, col·laboraven en l'activitat delictiva duent a terme tasques de logística en el manteniment de la vivenda on es trobaven les víctimes o recaptant els diners que s'obtenia a través de l'explotació sexual. Els membres de l'organització gaudien d'un alt tren de vida que els reportaven els beneficis de l'explotació sexual de les dones.

Investigació policial

L'operatiu ha aconseguit posar en descobert una trama criminal l'activitat delictiva de la qual consistia principalment a explotar sexualment a dones vulnerables, que eren enganyades amb la promesa de poder entrar a Espanya o de realitzar un treball diferent.

La investigació va culminar amb l'alliberament de cinc víctimes d'explotació sexual a Madrid i l'arrest dels cinc integrants de l'organització en Arroyomolinos, El Vellón i la ciutat de Madrid, com a presumptes responsables dels delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, delictes relatius a la prostitució i pertinença a organització criminal.

Durant l'operatiu es van dur a terme tres registres domiciliaris en les poblacions d'Arroyomolinos, El Vellón i Madrid, on s'han intervenut 30 dispositius d'emmagatzematge, dispositius electrònics, entre els quals s'inclouen telèfons mòbils i ordinadors, més de 15.000 euros en efectiu, cinc cotxes d'alta gamma valorats en més de 250.000 euros i documentació relacionada amb la investigació.

Amb la tracta no hi ha tracte

Esta operació s'emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual. La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica.