En el madrileny barri de Lavapiés i després d'inspeccionar diversos establiments d'alimentació

La Policia Nacional immobilitza més de mitja tona de productes d'alimentació caducats i insalubres

Una persona ha sigut detinguda com a presumpte responsable d'un delicte contra la salut pública per la venda de productes importats caducats que no complien amb els requisits de salubritat mínims quant a conservació, emmagatzematge i venda

S'ha clausurat un establiment i s'han retirat de la venda productes de quatre refrigeradors -carnis i peixos- i de dos quarts habilitats com a càmeres de conservació d'aliments

26/04/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a una persona per un presumpte delicte contra la salut pública per la venda de productes importats caducats i no complir amb els requisits de salubritat mínims exigits quant a conservació, emmagatzematge i venda. S'ha clausurat un establiment i immobilitzat 600 quilos aproximadament de productes carnis i peixos caducats conservats en congeladors per a la seua posterior venda.

La investigació es va iniciar després de rebre's una informació a través de telefonada telefònica, indicant la localització de diversos establiments a Madrid que, pel que sembla, estaven important i venent estos productes, posant amb açò en risc la salut de les persones que els pogueren consumir.

Després de nombroses gestions, es va aconseguir identificar en primera instància un total de quatre comerços on es venien els referits productes caducats, comprovant l'alta quantitat de persones que estaven adquirint-los, posant en risc la seua pròpia salut.

De forma immediata, es contacte amb Policia Municipal i amb el Servici de Salut de Districte Centre de l'Ajuntament de Madrid a fi de coordinar actuacions.

Posteriorment, es van localitzar altres dos locals on també se sospitava de la venda d'aquests productes. En el desenvolupament de l'operació es va produir conjuntament la inspecció de sis establiments, localitzant i immobilitzant gran quantitat de productes caducats -carnis, peix i d'una altra índole- que estaven preparats per a la seua venda.

Durant l'operació es va detindre a una persona com a presumpte responsable d'un delicte contra la salut pública, s'ha clausurat un establiment. A més s'ha suspès de forma temporal l'activitat d'un altre dels locals per les greus deficiències sanitàries, tant en el tractament com en l'emmagatzematge de la mercaderia i l'elevat risc per a la salut que comportaria el consum dels productes comercialitzats. També s'han alçat diverses actes administratives amb la col·laboració de la Policia Municipal de Madrid.