Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Desarticulada una organització criminal dedicada al trànsit de substàncies anabolizantes il·legals

Detingudes 16 persones a Las Palmas, Tenerife, Madrid i la Corunya amb dotze registres domiciliaris practicats

L'organització estava vinculada a moviments ultres de futbol de caràcter violent

S'han intervenut 250.000 dosi de productes medicamentosos de tipus anabòlic i s'estima que l'organització va rebre prop d'una tona en un any

21/04/23

Agents de la Policia Nacional i funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detingut a 16 persones en les províncies de Las Palmas de Gran Canària (5), Tenerife (8), Madrid (2) i la Corunya (1) per la seua presumpta participació en delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública.

L'operació ha sigut desenvolupada de forma conjunta per la Policia Nacional i el Servici de Vigilància Duanera, baix la direcció del Jutjat d'Instrucció número 1 de Coslada.

La investigació es va iniciar a l'abril del passat any quan els agents van tindre notícies que s'estaria realitzant un trànsit de substàncies anabolizantes hormonals des de Bulgària i Portugal a Espanya. Després del desenvolupament de la investigació policial es va constatar que el receptor dels paquets que contenien estes substàncies tindria a més relació amb grups de futbol d'ideologia radical.

El modus operandi d'esta organització es basaria en la recepció de les substàncies medicamentosas il·legals (anabolizantes hormonals) que eren enviades a Espanya des de països com Portugal, Bulgària o Regne Unit.

Una vegada a Espanya, dos cèl·lules de l'organització, des de les províncies de Madrid i la Corunya, recepcionaban estes substàncies i les remetien a les Illes Canàries mitjançant paqueteria postal, intentant eludir els controls fronterers, i utilitzant la filiació de terceres persones.

Quasi una tona d'anabolizantes en un any

Amb este modus operandi l'organització, durant l'any 2022, hauria importat una quantitat superior als 900 Kg. d'anabolizantes, la qual cosa proporcionava als seus membres ingents beneficis que sustentaven l'alt nivell de vida del que feien ostentació en les xarxes socials.

Després d'una investigació que es va perllongar durant quasi un any, dimecres passat 22 de març es va establir el dispositiu policial per a la detenció d'un total de 16 persones i la pràctica de 12 registres simultanis en les províncies de Tenerife, Las Palmas, Madrid i la Corunya.

Fruit d'estos registres s'ha confiscat unes 250.000 dosis de productes medicamentosos il·legals de tipus anabòlic. D'igual manera, es van intervendre unes altres substancies estupefaents, diners en efectiu, material informàtic que serà analitzat i abundant documentació sobre els enviaments efectuats per l'entramat.

Els detinguts van passar a disposició judicial dels diversos partits judicials afectats, sent la titular del Jutjat d'Instrucció nº 1 de Coslada (Madrid) el que entén de la causa.