A Badajoz

La Policia Nacional deté a tres persones implicades en l'intent de venda d'un nounat

La mare del bebé, de 28 anys, va donar a llum anit en l'hospital de Don Benito-Villanueva de la Serena i ha quedat baix custòdia policial fins que reba l'alta i passada a disposició judicial

Els altres dos detinguts són un home de 42 anys i una dona de 43 que van pagar 2.000 euros a Romania a canvi de quedar-se amb el xiquet

28/03/23

Agents de la Policia Nacional han detingut durant la passada nit en la localitat pacense de Don Benito als tres presumptes implicats en un intent de venda d'un nounat. Es tracta d'un matrimoni format per un home de 42 anys i una dona de 43, i la pròpia mare del bebé, de 28 anys, que ha quedat baix custòdia policial.

Va ser el personal de l'hospital de Don Benito-Villanueva de la Serena qui va avisar a la Policia Nacional que una dona que acabava de ser mare volia registrar al seu bebé amb unes dades que no concordaven amb els quals apareixien en el seu historial clínic. També van informar que no havia aportat documentació original en el moment del seu ingrés, tan sols una fotocòpia d'una targeta sanitària a nom d'una dona l'historial clínic de la qual no era compatible amb la seua exploració física.

Amb esta informació, els agents van procedir a entrevistar en el propi hospital al suposat pare del xiquet. Després de nombroses incongruències en les seues declaracions, van realitzar una sèrie de gestions que els van permetre concloure que la mare del bebé havia sigut ingressada amb les dades de la seua esposa. Finalment, ell mateix va reconéixer als agents que havien pagat la quantitat de 2.000 euros a Romania per a comprar al nounat, admetent que la dona ingressada no era la seua esposa. Este tracte s'hi havia tancat tres mesos abans a Romania.

Els tres detinguts passaran matí a disposició judicial.