Havia sigut condemnat a 24 anys de presó

La Policia Nacional deté a un fugitiu espanyol reclamat per una triple violació a una dona a Madrid

Els fets pels quals se li buscava van ocórrer l'any 2011 quan tres individus, entre els quals es trobava el detingut, van agredir sexualment i de forma simultània i repetida a una dona

L'escapolit comptava amb una extensa xarxa de vincles familiars que facilitaven la seua ocultació en un bloc de cases del districte madrileny de Moratalaz, canviant constantment de domicili dins del mateix

La investigació -que ha durat diversos mesos a causa que l'arrestat eixia a l'exterior de forma fugaç i tapant-se la cara per a evitar ser vist- s'emmarca dins de l'Operació Violeta, dirigida a la localització dels fugitius reclamats pels delictes sexuals de major pena en el nostre país

23/03/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a un fugitiu espanyol reclamat per una violació triple a una dona en la capital. Els fets pels quals se li buscava van ocórrer a Madrid l'any 2011 quan tres individus, entre els quals es trobava el detingut, van agredir sexualment i de forma simultània i repetida a una dona subjectant-la pels braços i les cames.

L'escapolit, que va ser condemnat a 24 anys de presó, comptava amb una extensa xarxa de vincles familiars que facilitaven la seua ocultació en un conegut bloc de cases del districte madrileny de Moratalaz, canviant constantment de domicilis dins del mateix. La investigació -que s'ha perllongat diversos mesos a causa que l'arrestat eixia a l'exterior de forma fugaç i tapant-se la cara per a evitar ser vist- s'emmarca dins de l'Operació Violeta, dirigida a la localització dels fugitius reclamats pels delictes sexuals de major pena en el nostre país.
Els fets que han motivat la investigació es remunten a setembre de 2011 quan la víctima va coincidir amb l'escapolit, que es trobava al costat d'altres dos individus, en un bar de copes de Madrid. Posteriorment es van desplaçar fins a una altra zona de la capital on van introduir a la dona, per força, en l'interior d'un immoble. Allí la van tirar al sòl i, mentre la subjectaven pels braços i les cames, la van agredir sexualment de forma repetida i simultània. L'arrestat va ser condemnat en 2016 a 24 anys de presó, si bé es trobava en parador desconegut des d'aleshores.

Les perquisicions tendents a la detenció del fugitiu es van iniciar a principis de 2022 en el marc de l'Operació Violeta, dirigida a la localització dels fugitius reclamats pels delictes sexuals de major pena d'Espanya.

Els seus constants canvis de domicili i l'extensa xarxa de vincles familiars amb la qual explicava facilitaven la seua ocultació

La investigació s'ha perllongat durant mesos a causa que el fugitiu comptava amb una extensa xarxa de vincles familiars que facilitaven la seua ocultació en un conegut bloc de cases del districte madrileny de Moratalaz. En este sentit, canviava constantment de domicili dins de la zona, aprofitant que la vivenda de la seua dona i la d'altres familiars eren confrontants. A més, amb prou faenes se li veia eixir a l'exterior i quan ho feia era de forma fugaç, col·locant-se una mà davant de la cara per a evitar ser reconegut.

Finalment, els agents van aconseguir acreditar que el fugitiu es trobava en un dels domicilis investigats. Per este motiu, a mitjan març van realitzar un dispositiu policial en els voltants de la zona que va permetre la seua detenció.