Va recórrer més de 800 quilòmetres per a mantindre relacions sexuals amb ell

La Policia Nacional deté a un home per agredir sexualment a un menor amb el qual va contactar a través d'un videojoc

L'arrestat (de 23 anys) es va guanyar la confiança del menor (de 14) per a aconseguir un intercanvi d'imatges de caràcter sexual, arribant a desplaçar-se des de Barcelona fins a Almeria per a mantindre un encontre sexual amb ell

Quan la víctima va denunciar els fets, l'agressor li va fer xantatge emocionalment i li va amenaçar amb l'objectiu que es replantejara la denúncia

En el registre domiciliari del detingut, els agents van localitzar nombrós material pedòfil en el seu ordinador, pendent d'analitzar, per la qual cosa no es descarta l'aparició de noves víctimes

La Policia Nacional recorda la importància de conscienciar als menors sobre els riscos i perills existents en la xarxa, així com la forma de previndre'ls i la necessitat de denunciar en cas de ser víctima d'un delicte d'este tipus

17/03/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a un home per agredir sexualment a un menor amb el qual va contactar a través d'un videojoc. L'arrestat (de 23 anys) es va guanyar la confiança del menor (de 14) per a aconseguir un intercanvi d'imatges de caràcter sexual, arribant a desplaçar-se des de Barcelona fins a Almeria per a mantindre un encontre sexual amb ell. Quan la víctima va denunciar els fets, l'agressor li va fer xantatge emocionalment i li va amenaçar amb l'objectiu que es replantejara la denúncia.

En el registre domiciliari del detingut, els agents van localitzar nombrós material pedòfil en el seu ordinador -pendent d'analitzar- pel que no es descarta l'aparició de noves víctimes. Des de la Policia Nacional es recorda la importància de conscienciar als menors sobre els riscos i perills existents en la xarxa, així com la forma de previndre'ls i la necessitat de denunciar en cas de ser víctima d'un delicte d'este tipus.

La investigació es va iniciar a mitjan febrer gràcies a la denúncia presentada per un menor de 14 anys a Almeria. En ella manifestava que un home de 23 anys, resident en la província de Barcelona, havia contactat amb ell a través d'un videojoc. A més, la denúncia arreplegava com el presumpte agressor s'havia guanyat a poc a poc la seua confiança, la qual cosa va provocar que les converses es desviaren a un plànol més íntim. Fins i tot reconeix que van arribar a intercanviar imatges de caràcter sexual a través d'una aplicació de missatgeria instantània i altres xarxes socials. D'altra banda, l'anàlisi del telèfon mòbil del menor va permetre adjuntar nombroses proves gràfiques que corroboraven el seu testimoniatge.

Després de guanyar-se la confiança de la víctima i realitzar-li diversos regals, l'investigat li va sol·licitar mantindre relacions sexuals sense importar-li la seua minoria d'edat, de la qual era coneixedor. Finalment, es va produir un encontre físic entre tots dos en un hotel d'Almeria, desplaçant-se l'autor dels fets més de 800 quilòmetres.

Xantatge emocional i amenaces

Després d'assabentar-se que el menor havia denunciat els fets, l'arrestat va començar a fer-ho xantatge emocionalment a través del seu cercle més íntim amb l'objectiu que es replantejara la denúncia. Així mateix, ho va amenaçar amb denunciar-ho per haver-se aprofitat d'una persona amb discapacitat (donant a entendre que tenia algun tipus de discapacitat). També es va fer amb els contactes de la mare i el germà de la víctima, arribant a posar-se en contacte amb ells amb la mateixa finalitat.

Va ser a principis de març quan els agents, amb el suport de la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional, van realitzar el registre del domicili de l'investigat en el qual van localitzar nombrosos dispositius digitals amb informació rellevant per a la investigació. D'altra banda, van recaptar nous indicis, tant de fets ja denunciats com d'un nou delicte de possessió de pornografia infantil, en trobar en el seu ordinador nombrós material pedòfil. Fruit d'aquest registre, els agents van intervendre set discos durs, un telèfon mòbil, un ordinador portàtil i una targeta SIM, el contingut de la qual està a l'espera de ser analitzat quan s'autoritze el bolcat i clonat de la informació per part de l'autoritat judicial.

No es descarta que l'investigat puga haver sigut autor d'altres delictes de naturalesa similar no denunciats fins al moment, així com l'aparició de noves víctimes.


Consells de la Policia Nacional per a evitar ser víctima de grooming

El grooming es produïx quan un adult es fa passar per un menor en Internet per a guanyar-se a poc a poc la confiança d'un xiquet o adolescent al que acaba assetjant o fent xantatge amb finalitats sexuals. La Policia Nacional recorda la importància de conscienciar als menors sobre els riscos i perills existents en la xarxa, així com la forma de previndre'ls i la necessitat de denunciar en cas de ser víctima d'un delicte d'este tipus.

1. Generar una relació de confiança perquè, en cas de trobar-se en una situació problemàtica o compromesa, explique el que està passant i no es carrer per por o vergonya.

2. Privacitat. No revelar informació, ni privada ni personal.

3. Desconfiar de desconeguts que contacten a través d'Internet (xarxes socials, videojocs…). En la xarxa no tot el món és qui diu ser, per tant no saps qui està a l'altre costat de la pantalla.

4. No compartir imatges i vídeos íntims.

5. En cas que es produïsca una situació d'assetjament NO cedir mai al xantatge i demanar ajuda a un adult de confiança.

6. Denunciar els fets en una comissaria de Policia Nacional.