Sis detinguts a Màlaga i Múrcia

La Policia Nacional desarticula una organització criminal internacional que falsificava targetes de residència

Es tractava d'una xarxa criminal que proporcionava targetes de residència falsificades a migrants en situació il·legal, la qual cosa els permetria treballar. Els obligaven a pagar 200 euros al mes mentre estigueren treballant amb la documentació que havien falsificat

L'entramat, que segons les investigacions obtenia uns 1.800 euros anuals per persona, estava dividit en dos faccions, a Múrcia i Màlaga, per a facilitar el repartiment de funcions i gestionar els cobraments i l'obtenció dels documents falsificats

14/02/23

.- Agents de la Policia Nacional desarticulen una organització criminal internacional que falsificava targetes de residència. S'han detingut a sis persones a Màlaga i Múrcia. Es tractava d'una xarxa criminal que proporcionava targetes de residència falsificades a migrants en situació il·legal, la qual cosa els permetria treballar. Els obligaven a pagar 200 euros al mes mentre estigueren treballant amb la documentació que havien falsificat. L'entramat estava dividit en dos faccions, a Múrcia i Màlaga, per a facilitar el repartiment de funcions i gestionar els cobraments i l'obtenció dels documents falsificats. Els implicats van obtindre uns beneficis d'uns 1800 euros anuals per cada persona.

Pagaven 200 euros al mes

L'organització criminal, que es trobava assentada en les ciutats de Múrcia i Màlaga, falsificava targetes de residència fora d'Espanya, en el continent africà. Els integrants de la xarxa venien esta documentació a ciutadans de nacionalitat nigeriana que residien de forma il·legal en territori nacional. Per a açò, havien d'abonar una quantitat de diners per la targeta i després una altra suma mensual per a pagar la utilització de la mateixa.
L'entramat es dividia en dos ramificacions a nivell geogràfic, una a Màlaga, on es rebien els pagaments dels sol·licitants de les targetes i un altre a Múrcia des d'on es facilitava la documentació falsificada. La conseqüència última era l'afavoriment de la immigració il·legal, en subministrar la permanència i la possibilitat de treball a Espanya de persones que es trobaven en situació irregular.

Per a poder adquirir la documentació, els migrants havien de realitzar un primer pagament d'entre 500 i 600 euros, per a després arreplegar les targetes en la ciutat de Múrcia, on l'organització els entregava la documentació i els donava allotjament en pisos “pastera”. Els integrants de la xarxa els indicaven allí les empreses des d'on podien iniciar la seua activitat laboral sense ser detectats.

A més, els obligaven a pagar 200 euros al mes mitjançant transferència bancària durant tot el temps que estigueren treballant amb la documentació que els havien aportat. L'organització criminal va obtindre uns guanys d'aproximadament uns 1800 euros anuals per cada persona.

Investigació policial

Durant l'operació policial han sigut arrestades sis persones, quatre a Màlaga i dos a Múrcia, per pertinença a organització criminal, falsedat documental i delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

S'han realitzat dos entrades i registres en les ciutats de Màlaga i Múrcia en les quals s'han intervenut més de 50 documents falsos de diferents països, 400 euros en efectiu, nou telèfons mòbils, un ordinador portàtil, i diversos efectes d'emmagatzematge informàtic.