Amb la col·laboració de la DEA i MAOC-

Intervenuts 805 quilograms de cocaïna a bord d'un pesquer en l'Atlàntic i detingudes set persones

La investigació de la Policia Nacional denominada “Clor 2”, s'ha saldat amb la detenció de set persones, algunes d'elles vinculades amb la Ndrangheta calabresa

L'abordatge del pesquer, després de rebre la mercaderia d'un vaixell nodrissa, va ser realitzat per les autoritats senegaleses i va comptar amb la col·laboració del MAOC i la Força Aèria de la República de França a 335 milles de Dakar

07/02/23

Agents de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Drug Enforcement Administration (DEA) nord-americana i del Centre d'Anàlisi i Operacions de l'Atlàntic (MAOC-N), han intervenut 805 quilograms de cocaïna a bord d'un pesquer gambiano a 335 milles de Dakar i han detingut a set persones en el marc de l'operació “Clor 2”.

La investigació policial va començar al juliol del passat any centrada en les activitats criminals realitzades per una organització de narcotraficants albanesos. Fruit d'ella, va revelar que l'organització explicava, a més de base a Espanya, amb una àmplia infraestructura marítima en Brasil, des d'on noliejaven vaixells carregats amb grans partides de cocaïna per a ser transvasades a l'organització assentada en el nostre país en un punt geogràfic de l'àrea del Golfo de Guinea.

Amb la informació generada pels moviments dels vaixells de l'organització, els investigadors van poder concretar que un dels navilis es trobava carregat amb una important quantitat de cocaïna en direcció al seu punt de descàrrega.

El pesquer controlat va ser interceptat a 335 milles de Dakar, després que rebera la mercaderia per part d'un vaixell nodrissa, per un patruller de les autoritats senegaleses i va comptar amb la col·laboració del MAOC i la Força Aèria de la República de França. En l'interior van ser localitzats 805 quilograms de cocaïna.

S'ha detingut a un total de set persones i les posteriors perquisicions han permès conéixer la vinculació de part de la tripulació amb la Ndragueta calabresa.