En la província de Barcelona

La Policia Nacional deté a un perillós pederasta que va agredir sexualment a xiquets de poca edat del seu entorn més pròxim

L'arrestat -que ha ingressat a la presó provisional- gravava amb diferents mitjans tecnològics les agressions ocultant sempre el seu rostre i, posteriorment, les pujava a diferents canals de la Dark Web utilitzats per pedòfils de tot el món

Els agents han hagut de recórrer a tècniques de reconeixement d'imatge i d'intel·ligència policial per a obtindre la verdadera identitat de l'investigat a causa de les fortes mesures de seguretat que adoptava

La cooperació policial internacional -concretament de la policia de Queensland (Austràlia) i Interpol- ha sigut decisiva en el desenvolupament de la investigació

Fins al moment hi ha sis víctimes identificades -amb edats compreses entre els 3 i els 10 anys-, totes elles pertanyents a l'entorn del detingut

23/01/23

Agents de la Policia Nacional han detingut en la província de Barcelona a un perillós pedòfil que presumptament va agredir sexualment a xiquets de poca edat del seu entorn més pròxim. L'arrestat -que ha ingressat a la presó provisional- gravava amb el seu mòbil les agressions ocultant sempre el seu rostre i, posteriorment, les pujava a diferents canals de la Dark Web utilitzats per pedòfils de tot el món. Els agents han hagut de recórrer a tècniques de reconeixement d'imatge i d'intel·ligència policial per a obtindre la verdadera identitat de l'investigat a causa de les fortes mesures de seguretat que adoptava.

La cooperació policial internacional -concretament de la policia de Queensland (Austràlia) i el Grup de Delictes contra Menors d'Interpol- ha sigut decisiva en el desenvolupament de la investigació, en la qual també ha col·laborat la Policia Local de Sant Pere de Ribes (Barcelona). Fins al moment hi ha sis víctimes identificades -amb edats compreses entre els 3 i els 10 anys-, totes elles pertanyents a l'entorn del detingut, bé per amistat amb els progenitors o per haver compartit pis.

La investigació es va iniciar quan agents especialitzats de la Policia Nacional van analitzar unes imatges d'agressions sexuals a menors que van ser detectades en diferents fòrums de la Dark Web que pareixien haver sigut gravades a Espanya. Concretament, es tractava de diversos vídeos i fotos en els quals un home agredia sexualment a xiquets el nombre dels quals no es podia individualitzar ja que estaven gravats a molt curta distància i, en ocasions, amb escala qualitat. Gràcies a la cooperació policial internacional, van participar en la detecció i rastreig d'estos arxius la Task Force Argos de la policia de Queensland (Austràlia), juntament amb les capacitats tècniques i d'anàlisis que oferix INTERPOL en esta matèria.

Ús de tècniques de reconeixement d'imatge i intel·ligència policial

A causa de les fortes mesures de seguretat que adoptava el detingut, els agents van haver de recórrer a ferramentes de rastreig de fonts obertes i a tècniques de reconeixement d'imatge i intel·ligència policial, la qual cosa va llançar la identitat d'un presumpte autor dels fets.

Després d'analitzar els comportaments i escenaris dels arxius investigats, va quedar acreditat que havien sigut gravats en el nostre país per una persona de parla espanyola amb modismes característics. A més, gràcies a una de les fotografies, en la qual apareixia parcialment l'exterior a través d'una finestra, van poder determinar el punt geogràfic exacte on havia sigut presa així com l'apartament des del qual s'havia realitzat, resultant estar situat en el partit judicial de Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

D'altra banda, els agents van examinar minuciosament com s'expressava l'investigat així com els trets parcials que es podien observar en una de les fotografies. Açò va confirmar que es tractava de la persona sospitosa, qui a més podria estar tenint contacte en l'actualitat amb menors, motiu pel qual es va precipitar l'actuació policial.

Totes les víctimes pertanyien al seu cercle més pròxim

El registre va acreditar que un dels llocs de la comissió dels fets era eixa mateixa vivenda, així com un altre domicili situat en un poble pròxim en el qual va residir en el passat.

Els agents van localitzar noves imatges de menors, tots ells hòmens, i van aconseguir individualitzar-los. En este sentit, fins al moment han pogut identificar a sis víctimes; dos d'elles tenien 3 i 7 anys quan van ser agredides sexualment; una tercera, d'edat similar, va patir diversos tocaments; altres dos, d'entre 8 i 10 anys, van ser fotografiades nues; i l'última va ser identificada com a víctima d'agressió sexual, si ben no s'han localitzat filmacions fins ara.

La investigació va evidenciar que l'arrestat portava des de 2016 cometent estos fets. A més, totes les víctimes pertanyien al seu entorn més pròxim, bé per l'amistat que mantenia amb els seus progenitors, o bé per haver compartit pis amb elles.

Investigació oberta

Els agents també van trobar abundants rastres d'haver accedit a la Dark Web, inclosos nombrosos enllaços a fòrums secrets i molta pornografia infantil poc coneguda descarregada d'eixos llocs. Fruit del registre van intervendre quatre discos durs, tres targetes de memòria, un telèfon mòbil i una càmera d'acció.

Després de la detenció d'este individu, el jutge va decretar el seu ingrés a la presó preventiva, si bé la investigació seguix oberta per haver detectat els agents que l'investigat va ser monitor de menors en diferents clubs de futbol de la zona. Per este motiu, no es descarta l'aparició de noves víctimes.