Operació conjunta de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra

Detinguts a Madrid els autors d'una “bolcada” de 400 quilos d'haixix a una altra organització criminal

El passat mes de juliol una organització criminal va patir un assalt per part dels detinguts, els quals van irrompre en una vivenda unifamiliar armats portant-se gran quantitat de droga

La investigació conjunta d'este fet va portar als investigadors fins a la Comunitat Autònoma de Madrid, on es van poder identificar i detindre als traficants

En les entrades i registres es van intervendre armes de foc i simulades, uniformes de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, plaques de policia i 45.000 euros entre altres efectes amb els quals es feien passar per membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat

21/01/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Mossos d'Esquadra, han detingut a Madrid als autors d'una “bolcada” de droga del passat mes de juliol en la localitat de Calonge (Girona).Els detinguts van irrompre en una vivenda unifamiliar, portant armes de foc curtes i un arma llarga, fent-se passar per membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Gràcies a la investigació i la col·laboració ciutadana es va poder identificar als autors.

La Policia Local de Calonge va ser la primera a arribar al lloc de l'assalt, els agents van localitzar en els voltants de la vivenda a dos persones engrilletadas tiratges en el sòl i a una altra intentant fugir del lloc, amb grans dificultats a causa de les contusions que presentava en tot el cos. La Policia Local d'aquesta localitat va detindre a estes persones ja que en la parcel·la es trobaven dos vehicles, els quals constaven com sostrets. En l'interior dels mateixos hi havia deu plaques d'haixix i una escopeta, en l'altre cinc jocs diferents de plaques de matrícula espanyoles i franceses.

Registres en Alcorcón, Valdemoro i Madrid

Les gestions d'investigació i la col·laboració ciutadana, van portar als Mossos d'Esquadra juntament amb la Policia Nacional a la identificació de les cinc persones que van participar en l'assalt, sent totes elles residents en la Comunitat de Madrid. Una vegada identificats i amb la certesa que tenien, tant els investigadors com el ministeri fiscal, de la seua participació en els fets, la jutgessa instructora del cas va autoritzar quatre entrades i registres en els domicilis dels investigats en les localitats de Valdemoro, Alcorcón i Madrid.

Fruit d'estes diligències judicials es va poder detindre a quatre dels autors i se'ls va intervendre haixix, substància de tall i petit quantitats de cocaïna i heroïna relacionades amb l'assalt violent al domicili de Calonge. Els investigadors també van localitzar armes de foc i simulades, curtes i llargues, jupetins i jaquetes de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, grilletes, mascarillas caracteritzades amb escuts i emblemes d'estos cossos policials i credencials policials, a més de 45.000 euros en bitllets de curs legal. També es van localitzar dos vehicles sostrets utilitzats pels autors i dels quals havien falsificat les plaques de matrícula, amb l'objectiu de dificultar la identificació i localització.

Els quatre detinguts van ser traslladats des de Madrid al Jutjat de Sant Feliu de Guíxols i, una vegada la jutgessa els va escoltar en declaració, va decretar l'ingrés preventiu a la presó dels quatre, els quals sumaven ja nombrosos antecedents policials. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.