Operació conjunta de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra

Detinguts a Madrid els autors d'una “bolcada” de 400 quilos d'haixix a una altra organització criminal

El pasado mes de julio una organización criminal sufrió un asalto por parte de los detenidos, los cuales irrumpieron en una vivienda unifamiliar armados llevándose gran cantidad de droga

La investigación conjunta de este hecho llevó a los investigadores hasta la Comunidad Autónoma de Madrid, donde se pudieron identificar y detener a los traficantes

En las entradas y registros se intervinieron armas de fuego y simuladas, uniformes de la Guardia Civil y la Policía Nacional, placas de policía y 45.000 euros entre otros efectos con los que se hacían pasar por miembros de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado

21/01/23

Agentes de la Policía Nacional, en una operación conjunta con los Mossos d’Esquadra, han detenido en Madrid a los autores de un “vuelco” de droga del pasado mes de julio en la localidad de Calonge (Gerona).Los detenidos irrumpieron en una vivienda unifamiliar, portando armas de fuego cortas y un arma larga, haciéndose pasar por miembros de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado. Gracias a la investigación y la colaboración ciudadana se pudo identificar a los autores.

La Policia Local de Calonge va ser la primera a arribar al lloc de l'assalt, els agents van localitzar en els voltants de la vivenda a dos persones engrilletadas tiratges en el sòl i a una altra intentant fugir del lloc, amb grans dificultats a causa de les contusions que presentava en tot el cos. La Policia Local d'aquesta localitat va detindre a estes persones ja que en la parcel·la es trobaven dos vehicles, els quals constaven com sostrets. En l'interior dels mateixos hi havia deu plaques d'haixix i una escopeta, en l'altre cinc jocs diferents de plaques de matrícula espanyoles i franceses.

Registres en Alcorcón, Valdemoro i Madrid

Les gestions d'investigació i la col·laboració ciutadana, van portar als Mossos d'Esquadra juntament amb la Policia Nacional a la identificació de les cinc persones que van participar en l'assalt, sent totes elles residents en la Comunitat de Madrid. Una vegada identificats i amb la certesa que tenien, tant els investigadors com el ministeri fiscal, de la seua participació en els fets, la jutgessa instructora del cas va autoritzar quatre entrades i registres en els domicilis dels investigats en les localitats de Valdemoro, Alcorcón i Madrid.

Fruit d'estes diligències judicials es va poder detindre a quatre dels autors i se'ls va intervendre haixix, substància de tall i petit quantitats de cocaïna i heroïna relacionades amb l'assalt violent al domicili de Calonge. Els investigadors també van localitzar armes de foc i simulades, curtes i llargues, jupetins i jaquetes de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, grilletes, mascarillas caracteritzades amb escuts i emblemes d'estos cossos policials i credencials policials, a més de 45.000 euros en bitllets de curs legal. També es van localitzar dos vehicles sostrets utilitzats pels autors i dels quals havien falsificat les plaques de matrícula, amb l'objectiu de dificultar la identificació i localització.

Els quatre detinguts van ser traslladats des de Madrid al Jutjat de Sant Feliu de Guíxols i, una vegada la jutgessa els va escoltar en declaració, va decretar l'ingrés preventiu a la presó dels quatre, els quals sumaven ja nombrosos antecedents policials. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.