Per a unitats no uniformades

La Policia Nacional substituïx els antics revòlvers per noves pistoles subcompactas de precisió

S'han adquirit un total de 2.976 noves armes subcompactas de la marca GLOCK model 43X de gran precisió i capacitat d'ocultació L'adquisició s'ha dut a terme, dins del procés de modernització emprès per la Direcció general de la Policia,  després d'un procediment obert per 1.210.000 euros

30/12/22

La Policia Nacional substituïx els antics revòlvers per noves pistoles subcompactas de precisió per a unitats no uniformades. S'han adquirit un total de 2.976 noves armes subcompactas de la marca GLOCK model 43X de gran precisió i capacitat d'ocultació. L'adquisició s'ha dut a terme, dins del procés de modernització emprès per la Direcció general de la Policia després d'un procediment obert per 1.210.000 euros.

 

Dins del procés de modernització de l'equipament policial emprès per la DGP, en estos últims dies de l'any s'ha adjudicat l'expedient per a l'adquisició de les noves pistoles subcompactas. L'anunci de procediment obert per a l'adquisició d'un mínim de 2000 pistoles subcompactas de dotació individual para determinades unitats que presten servici de paisà, per un import màxim 1.210.000 euros (IVA inclòs), va ser publicat en la Plataforma de Contractació del Sector Públic el 10/08/2022, (forme expedient Z23AR002/M20).

 

Una vegada realitzades i avaluades les proves tècniques, i a la vista de l'oferta econòmica i les característiques tècniques de l'arma, la millor opció per a l'administració va resultar ser la GLOCK modele 43X, de reconegut prestigi a nivell mundial i s'ha ampliat la petició de les 2.000 previstes fins a la quantitat de 2.976 noves pistoles.

 

La importància d'esta nova adquisició residix en la seua utilitat per a aquells servicis policials en els quals la Policia Nacional ha de guardar especial sigil amb vista a no revelar la seua condició d'agent de l'autoritat. En el seu desenvolupament i execució es posa de manifest la  necessitat  de  portar  un  arma  de  menor  grandària  que  la reglamentària de dotació individual.

 

Fins hui , per a prestar este tipus de servicis, alguns agents portaven revòlvers de petit grandària (de la marca Astra, model Cádix 250, de 2 polzades amb una capacitat de 5 cartutxos) proporcionats com a armes de dotació col·lectiva. Esta solució ha deixat de ser la més idònia tant pel tipus de munició que empren  com per l'absència de recanvis per a un arma que ja no es fabrica.

 

Mateix tipus de cartutx per a totes les armes curtes

 

A més, els revòlvers amb els quals s'explicava fins al moment, per la seua reduïda grandària de canó i el baix nombre de cartutxos que poden contindre,  han sigut una alternativa a rebutjar, optant per noves solucions molt més avançades que actualment presten una capacitat de foc superior i una major precisió en el tret, mantenint la reduïda grandària i la discreció en la seua portabilitat.

 

La supressió dels revòlvers comportarà també una optimització dels recursos existents, al no haver d'adquirir-se munició específica per a eixes armes en concret i reduir l'adquisició a un únic calibre per a arma curta. Per tant, s'aconseguix un arma d'alta qualitat, amb major precisió, discreció en el seu port per la seua reduïda grandària i una major eficiència econòmica en l'adquisició de munició i recanvis.

 

Les planificacions de la Direcció general de la Policia preveuen la substitució ,a tot el personal policial que tinga assignat el revòlver de la marca Astra, per la pistola subcompacta.