En el madrileny aeroport d'Adolfo Suárez-Madrid Barajas

La Policia Nacional desarticula una organització criminal dedicada a la introducció de cocaïna dins de maletes

S'ha detingut a tres persones que presumptament introduïen l'estupefaent en l'interior d'equipatges procedents de Santo Domingo en la República Dominicana

Comptaven amb la connivència de treballadors de l'aeroport del país americà, per a exportar la substància al nostre país on s'ocultava que la distribuïen per la Comunitat de Madrid

S'ha intervenut una maleta que contenia 30 paquets de cocaïna amb un pes en conjunt de 35 quilos i 2.415 euros en efectiu

24/11/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada la introducció de grans quantitats de cocaïna des de Santo Domingo fins a l'Aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas. S'ha detingut a tres persones dedicades exportar grans quantitats de cocaïna en l'interior de maletes entre el país americà i Espanya. Comptaven amb la connivència de treballadors de l'aeroport del país americà per a exportar la substància al nostre país, on posteriorment es distribuïa en vehicles caleteados per la Comunitat de Madrid.

La investigació es va iniciar quan els investigadors van tindre coneixement de l'existència d'una organització criminal que s'estava dedicant a la introducció de cocaïna en el nostre país a través de l'aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas.

El principal investigat comptava amb l'ajuda de treballadors de l'aeroport de Santo Domingo per a enviar la substancia estupefaent a Espanya. Una vegada arribava l'estupefaent al nostre país, ho introduïen en vehicles “caleteados” que s'encarregaven de la seua distribució a diferents punts de Madrid.

Després de diverses indagacions van esbrinar diversos punts destinats a custodiar i ocultar la substància, destacant les nombroses mesures de seguretat que utilitzaven els membres de l'organització com a constants canvis de vehicles i gran quantitat de reunions que mantenien amb diverses organitzacions criminals.

Durant la investigació es va aconseguir identificar un vol en el qual tractaven d'introduir un equipatge amb més de 30 quilograms de cocaïna. Una vegada confiscada la maleta es va comprovar que amagava trenta paquets de cocaïna amb un pes de 35 quilograms i es van intervendre també 2.415 euros en efectiu. Finalment es va establir un dispositiu policial durant el qual es va detindre a tots els membres de l'organització a Madrid.