Operació conjunta de la Policia Nacional i EUROPOL

Desarticulada una xarxa criminal que distribuïa continguts audiovisuals de forma il·legal a més de 500.000 usuaris en diversos països europeus

Els quatre arrestats operaven des de Màlaga i es valien de diverses pàgines web per a publicitar paquets de subscripció compostos per més de 2.600 canals de televisió i 23.000 pel·lícules i sèries; a més, comptaven amb més de 95 revendedores situats a Espanya, Regne Unit, Malta, Portugal, Xipre i Grècia

Els beneficis obtinguts, que ascendien a uns tres milions d'euros anuals, eren blanquejats per l'organització adquirint béns mobles i immobles en la província de Màlaga i desviant fons a través de societats espanyoles a comptes bancaris situats en paradisos fiscals

Durant els registres, els agents van desconnectar 10 panells d'administració -connectats a 32 servidors situats a França, Països Baixos i Espanya- on s'allotjaven els continguts il·legals de televisió, i van intervendre material informàtic, 2.800 euros en efectiu i dos vehicles d'alta gamma valorats en 180.000 euros

16/11/22

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb EUROPOL, han desarticulat una xarxa criminal que presumptament distribuïa continguts audiovisuals de forma il·legal a més de 500.000 usuaris en diversos països europeus. Els quatre arrestats operaven des de Màlaga i es valien de diverses pàgines web per a publicitar paquets de subscripció compostos per més de 2.600 canals de televisió i 23.000 pel·lícules i sèries; a més, comptaven amb més de 95 revendedores situats a Espanya, Regne Unit, Malta, Portugal, Xipre i Grècia.

Els beneficis obtinguts, que ascendien a uns tres milions d'euros anuals, eren blanquejats per l'organització adquirint béns mobles i immobles en la província de Màlaga i desviant fons a través de societats espanyoles a comptes bancaris situats en paradisos fiscals. Durant els registres, els agents van desconnectar 10 panells d'administració -connectats a 32 servidors situats a França, Països Baixos i Espanya- on s'allotjaven els continguts il·legals de televisió, i van intervendre material informàtic, 2.800 euros en efectiu i dos vehicles d'alta gamma valorats en 180.000 euros.

La investigació es va iniciar l'any 2020 gràcies a una denúncia presentada pels responsables d'Alliance for Creativity and Entertainment, una coalició d'empreses la finalitat de la qual és combatre la pirateria online. Les primeres gestions policials van permetre constatar l'existència d'una organització que, des de l'any 2012, estaria comercialitzant i distribuint de forma massiva i fraudulenta -a través de diferents societats- continguts audiovisuals de diferents plataformes televisives d'accés condicionat a pagament. Concretament, oferien als seus clients diferents paquets de subscripció compostos per més de 2.600 canals de televisió i 23.000 pel·lícules i sèries.

Comptaven amb més de 95 revendedores en diferents països europeus i blanquejaven beneficis de 3.000.000 d'euros anuals

Els investigats es valien de diverses pàgines web per a publicitar la promoció i venda de subscripcions de llistats ordenats de canals de televisió i descodificadors que, a través d'unes claus i contrasenyes, permetien visionar els canals i continguts pertanyents a diferents plataformes de televisió de pagament.

A més, l'organització comptava amb més de 95 revendedores (resellers) situats en Regne Unit, Malta, Portugal, Xipre i Grècia. Estos compraven grans paquets de subscripcions de forma piramidal a l'organització per a posteriorment revendre'ls en els seus països a milers d'usuaris.

D'altra banda, els beneficis obtinguts -que ascendien a uns 3.000.000 d'euros anuals- els blanquejaven, d'una banda, movent els fons procedents dels pagaments de les subscripcions des de societats espanyoles cap a diferents comptes bancaris a nom d'empreses situades en paradisos fiscals gestionades pels investigats; i per un altre, mitjançant la compravenda de vivendes i vehicles de luxe o constituint noves societats per a emparar l'activitat delictiva.

S'han desconnectat 10 panells d'administració connectats a 32 servidors situats a França, Països Baixos i Espanya

Durant els registres, els agents van accedir a 10 panells d'administració connectats a 32 servidors situats a França, Països Baixos i Espanya on s'allotjaven els continguts il·legals de televisió a través dels quals l'organització oferia el servici. Després de procedir a la seua desconnexió es va deixar sense servici tant als revendedores com als usuaris finals.

Així mateix, la investigació ha permès bloquejar huit comptes bancaris i intervendre nombrós material informàtic, documentació, 2.800 euros en efectiu i dos vehicles d'alta gamma valorats en 180.000 euros. L'operació ha finalitzat amb quatre detinguts en els municipis malaguenys de Benahavís (2), Mijas (una persona detinguda i una altra investigada) i Benalmàdena (1), si bé continuen les gestions per a identificar a més possibles implicats relacionats amb l'organització en altres països.