En la província de Barcelona

La Policia Nacional deté a dos persones que organitzaven rituals de tipus chamánico amb consum d'ayahuasca

Una de les persones detingudes publicitava, a través de xarxes socials, la celebració de rituals en els quals s'oferia el consum de diferents substàncies psicoactivas, com ayahuasca, kambó, gripau bufo i bolets alucinógenas

S'acte presentava com a “dona medicina”, en al·lusió a les substàncies que subministrava, i era assistida en les celebracions chamánicas pel denominat “músic medicina”

Gràcies a la col·laboració ciutadana, a través del correu sectasdestructivas@policia.es, es va posar en coneixement dels agents l'existència d'esta secta

11/11/22

Agents de la Policia Nacional van detindre en la nit del passat dissabte 5 de novembre a dos persones en la comarca de Berguedá (Barcelona) per la seua presumpta participació en delictes contra la salut pública. Els agents van intervendre quan anava a començar un ritual en el qual, baix diferents pretextos, s'oferien substàncies psicoactivas amb greu risc per a la salut. Gràcies a la col·laboració ciutadana fa diverses setmanes es va posar en coneixement dels investigadors les sospites sobre les activitats d'estes persones. Esta col·laboració es va produir a través del correu electrònic habilitat per a la comunicació relacionada amb este tipus de fets: sectasdestructivas@policia.es

Dona medicina

Entre els arrestats es troba una dona que es denominava com a sacerdotessa chamánica, psicoterapeuta i coach, que oferia diferents tècniques com reiki, PNL o registres akashicos. Era presentada com a “dona medicina” en al·lusió a les substàncies que subministrava i era assistida en les celebracions pel denominat “músic medicina”.

Durant les cerimònies es realitzaven rituals que el seu objectiu principal era el consum d'ayahuasca, a la qual denominaven “medicina”. També se subministraven il·legalment de forma lucrativa substàncies psicoactivas prohibides, el consum de les quals comporta un alt risc per a la salut física i mental.

Finançament i control a través de substàncies psicoactivas

L'ocupació de substàncies psicoactivas funcionava com a ferramenta de captació i control dels assistents, així com font de finançament de les activitats dels organitzadors. En alguns casos estes substàncies eren utilitzades com a teràpia substitutiva de la medicina convencional, la qual cosa facilitava la manipulació mental i col·locava als consumidors en una situació de major vulnerabilitat davant les seues dolències.

Durant l'operatiu en el qual es van dur a terme les detencions, els membres del grup es disposaven a celebrar un ritual en la comarca barcelonina de Berguedá. En el registre practicat, s'ha intervenut diners en metàl·lic i diferents substàncies presumptament psicoactivas, com ayahuasca, vaig rapar, bolets alucinógenas i sant pedro. A més s'ha confiscat més de 700gr de marihuana, així com altres efectes d'interés per a la investigació.

Les detencions han sigut efectuades per agents de la Comissaria General d'Informació en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona i baix la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número dos de Berga.