Un objectiu prioritari de les forces policials italianes

La Policia Nacional deté a un dels principals capos de la ‘Ndrangheta buscat des de 2015 per la justícia italiana

Tenia en vigor quatre ordes Europeus de Detenció i Extradició per trànsit de drogues amb agreujant d'activitats mafioses, blanqueig de capitals, corrupció i falsificació de documents

Era el representant de varis dels principals clans de la regió de Reggio-Calàbria que es dedicaven a la preparació d'enviaments de cocaïna de Colòmbia a Itàlia

Agents de paisà realitzen la detenció del fugitiu

14/10/22

Agents de la Policia Nacional han detingut en Fuengirola (Màlaga) a un dels principals capos de la ‘Ndrangheta pròfug de la justícia Italiana des de 2015. Tenia en vigor quatre Ordes Europeus de Detenció i Extradició per trànsit de drogues amb agreujant d'activitats mafioses, blanqueig de capitals, corrupció i falsificació de documents. Era el representant de varis dels principals clans de la regió de Reggio-Calàbria, que es dedicaven a la preparació d'enviaments de cocaïna de Colòmbia a Itàlia, i un dels objectius principals de les forces policials italianes.

El detingut es va guanyar la confiança de diversos grups de la màfia calabresa, entre ells el conegut clan Morabito, que confiaven en ell per a contactar amb subministradors de cocaïna a Sud-amèrica, adquirint l'estupefaent i participant en la preparació dels enviaments a Europa, majorment mitjançant contenidors marítims, encara que recorrent també a enviaments aeris i altres sistemes.

Les investigacions dutes a terme per a la localització i la captura del fugitiu per part de les autoritats italianes van posar de manifest que el pròfug, aprofitant els seus contactes a Amèrica Llatina, gestionava personalment la importació de grans quantitats de cocaïna per a diferents organitzacions, convertint-li en un punt de referència clau per a tots els grups de la màfia Calabresa que operaven en la província de Reggio-Calàbria. A més, se li va poder relacionar directament amb la confiscació de 800 quilograms de cocaïna a Itàlia en diverses operacions policials, sent sempre els receptors de la droga membres de la ‘Ndrangheta calabresa.

Els investigadors de la Policia Nacional, en el marc de la xarxa ENFAST (Xarxa Europea d'Equips de Cerca Activa de Fugitius), li van situar inicialment a Barcelona, però actuacions posteriors van permetre finalment verificar que es trobava residint amb una altra identitat en la província de Màlaga. Les perquisicions van portar als policies fins a Fuengirola on va ser interceptat quan abandonava una vivenda a bord d'una bicicleta. En el moment de la detenció el fugitiu va oferir una gran resistència, identificant-se amb una identitat falsa italiana.

Les activitats que van conduir als ordes de cerca contra el pròfug van ser dutes a terme per la Direcció Distrital Antimafia de Florència i Catanzaro baix la coordinació de la Direcció nacional Antimafia i Antitetorrismo d'Itàlia.

La detenció ha sigut possible gràcies a la fructífera sinergia d'investigació duta a terme entre la UDYCO Central de la Policia Nacional d'Espanya, el SCICO de la Guàrdia de Finança, la Direcció Centrale per i Servizi Antidroga, Servizio vaig donar Cooperacione Internazionale vaig donar Polizia –Projecte I –CA (Cooperation INTERPOL contra ´la Ndrangheta) i les Squadras Mobiles de Fiorencia i de Livorno.