Van atemptar contra la seua vida a plena llum del dia

La Policia Nacional deté a Barcelona a un dels implicats en l'assassinat d'un periodista d'investigació neerlandés

La víctima, que es dedicava a investigar crims sense resoldre, va ser tirotejada en el centre d'Ámsterdam quan eixia de gravar un programa de televisió, morint en l'hospital nou dies més tard

Altres dos persones han sigut detingudes dins del mateix operatiu policial internacional, un d'ells en Països Baixos i un altre a Curaçao

15/07/22

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat barcelonina de Sant Feliu de Llobregat a un dels presumptes implicats en l'assassinat d'un periodista neerlandés que va ser tirotejat en un carrer del centre d'Ámsterdam a plena llum del dia al juliol de 2021, quan eixia de gravar un programa de televisió. Altres dos implicats en l'assassinat han sigut arrestats en Països Baixos i Curaçao (país constituent de Països Baixos situat a Amèrica del Sud) dins del mateix operatiu internacional.

Les investigacions policials sobre l'homicidi d'este periodista dedicat a investigar crims sense resoldre van començar a Espanya en rebre's un requeriment de la Policia Nacional de Països Baixos sol·licitant la realització de gestions per a la localització d'un dels implicats en l'assassinat, fugit des que es va dur a terme el crim. 

Fruit de l'estreta cooperació internacional, van ser localitzats en diferents punts del món els tres individus implicats en l'homicidi, un d'ells en la província de Barcelona. Amb tota esta informació, es va dissenyar un operatiu conjunt per a procedir a la detenció simultània de tots ells, traslladant-se dos agents de la Policia Nacional de Països Baixos fins a la ciutat comtal per a participar en la detenció i en el posterior registre de la vivenda de l'investigat.

A causa de l'alta perillositat del detingut, la Policia Nacional va incloure en el seu dispositiu als Grups Operatius Especials de Seguretat, que van haver de fer front a les fortes mesures de seguretat adoptades per l'investigat. Les gestions policials van revelar que el detingut amb prou faenes va eixir del seu domicili en tot el temps que va passar a Espanya, i que altres persones s'encarregaven de portar-li la compra i el menjar. Igualment, es va detectar que canviava periòdicament de domicili per a evitar ser detectat.

Finalment, una Task Force formada per membres de diferents unitats de la Policia Nacional de Països Baixos va viatjar fins a Barcelona per a procedir al trasllat del detingut i presentar-ho davant les autoritats holandeses.