Titulada La ciberseguretat a l'abast de tots

La Policia Nacional i INCIBE publiquen una guia per a impulsar les habilitats/habilitats digitals dels usuaris de més de 60 anys

Esta iniciativa els permetrà adquirir les nocions bàsiques necessàries per a navegar amb confiança i seguretat per Internet

Està dirigida al públic sènior, però és d'utilitat per a qualsevol usuari que necessite adquirir o reforçar les seues competències en matèria de ciberseguretat

Guia de Ciberseguretat

13/07/22

La Policia Nacional i l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), dependent del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, han publicat la guia La ciberseguretat a l'abast de tots, amb l'objectiu d'impulsar i potenciar les habilitats/habilitats digitals dels usuaris majors de 60 anys.

El document, que s'emmarca en la campanya ‘Experiència Sènior' i serà d'utilitat per a tots els públics, utilitza un llenguatge pròxim i empra continguts visuals que faciliten la seua comprensió. Així, es proporcionen les pautes bàsiques que qualsevol ciutadà ha de seguir per a protegir els seus dispositius personals i garantir la seua seguretat i privacitat quan navegue per Internet.

Esta guia descriu la importància de previndre els riscos als quals es pot enfrontar qualsevol usuari d'Internet, i proporciona les ferramentes necessàries i les capacitats de ciberseguretat per a minimitzar-los. A més, incidix que la ciberseguretat no requerix de grans coneixements informàtics ni equips tecnològics avançats i, a través d'un contingut didàctic, repassa diferents habilitats/habilitats bàsiques per a usar la xarxa de forma segura. 

La guia es desglossa en set grans apartats: ‘Els teus dispositius i la seua seguretat', ‘Protegix els teus comptes i la teua informació', ‘Accedir a Internet i navegar de forma segura', ‘Descobrix i evita els principals tipus de frau', ‘Gaudint de les xarxes socials i les comunicacions per Internet sense riscos', ‘Checklist de seguretat' i ‘Recursos per a ampliar'.

Per a més informació, es pot descarregar el document complet en la pàgina web de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta d'INCIBE:

Guia de ciberseguretat

A més, des d'INCIBE es recorda que, davant qualsevol dubte, els usuaris poden cridar al 017 o contactar a través dels canals de xat de WhatsApp o Telegram de La teua Ajuda en Ciberseguretat, on experts en la matèria resoldran qualsevol problema, de manera gratuïta i confidencial.