Operació de la Policia Nacional en el marc de la xarxa ENFAST

La Policia Nacional deté a Màlaga a un fugitiu condemnat a Itàlia a 21 anys de presó per trànsit de drogues

Els agents van situar el seu parador a Benalmàdena, on finalment va ser arrestat a pesar de les grans mesures de seguretat adoptades per les persones del seu entorn

28/06/22

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat malaguenya de Benalmàdena a un fugitiu al que li constava un Orde Europeu de Detenció i Entrega interposada per les autoritats italianes per un presumpte delicte de trànsit de droga i pertinença a organització criminal, per la qual cosa havia sigut condemnat a una pena de 21 anys de presó. El grup delictiu amb el qual tenia relació, i els membres de la qual eren principalment d'origen marroquí i albanés, va ser desarticulat en 2016 mitjançant una operació policial duta a terme a Itàlia, de la qual el fugitiu va aconseguir fugir.

Les primeres gestions d'investigació van permetre als agents situar al fugitiu en la costa malaguenya, on es va poder situar el domicili d'algunes de les persones del seu entorn. Després d'un continu treball de vigilàncies, dificultat per les grans mesures de seguretat que adoptaven, el fugitiu va ser localitzat a Benalmàdena, on van procedir a la seua detenció.

L'operació ha sigut duta a terme en el marc de la xarxa ENFAST  –European Network of Fugitive Search Teams- en col·laboració amb FAST Itàlia.