Quatre robatoris aclarits en la Comunitat de Madrid

La Policia Nacional deté als tres presumptes autors de diversos robatoris amb força a empreses

Els detinguts van ser identificats després d'un robatori on van sostraure material i mobiliari d'oficina valorat en uns 120.000 euros

Els arrestats comptaven amb àmplia experiència en este tipus de delictes en emprar vehicles, prèviament sostrets, i anul·lar els sistemes de seguretat

28/06/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal establit en la Comunitat de Madrid i dedicat, presumptament, a la comissió de robatoris amb força en empreses. L'operació s'ha saldat amb la detenció de tres dels seus integrants, perfectament coneguts pels investigadors per comptar amb un elevat nombre de detencions prèvies per delictes contra el patrimoni, concretament per il·lícits amb força en empreses i naus industrials i per robatoris de camions.

El passat mes d'abril els investigadors van identificar a este grup criminal com a responsable d'un robatori amb força comès/fideïcomès en una nau de la localitat madrilenya de Pinte, i en el qual van ser sostrets material i mobiliari d'oficina valorat en uns 120.000 euros. Per a la comissió d'este robatori, els autors van utilitzar un turisme i una furgoneta, tots dos prèviament sostrets. Les gestions policials van permetre conéixer que el grup criminal ja havia comès/fideïcomès un robatori amb força previ en un concessionari de Rivas Vaciamadrid, en el qual van ser sostrets tres vehicles d'alta gamma. 

Els agents van establir un dispositiu de vigilància que va permetre observar als investigats a bord de diversos vehicles, iniciant-se un seguiment que va acabar en una zona industrial de Pinte on se situa una gran quantitat d'empreses. El posterior visionat de les càmeres de vigilància del polígon i dels seus voltants va permetre situar la nau on van cometre el robatori. 

Alta especialització dels investigats

El robatori en la nau va ser executat amb un modus operandi que demostra la preparació i experiència dels investigats en este tipus de delictes. Els arrestats empraven vehicles prèviament sostrets, anul·laven els sistemes de seguretat de la nau i utilitzaven ferramentes per a forçar els panys, així com inhibidors de freqüència.

Després de diverses setmanes d'investigació, finalment van ser identificats i detinguts a Madrid. Els agents han aclarit un total de quatre robatoris amb força, tots ells en la Comunitat de Madrid.