A Torrejón d'Ardoz (Madrid)

La Policia Nacional desmantella un laboratori d'elaboració de la droga sintètica coneguda com a “cocaïna rosa”

S'ha arrestat a dos persones com a presumptes encarregats de l'elaboració i distribució de la substancia estupefaent per Madrid, Toledo i Màlaga

També coneguda com “tucibi” o “el color”, la droga era elaborada per un home colombià en el seu propi domicili on també tenia una plantació indoor de marihuana

Material intervenut

25/05/22

Agents de la Policia Nacional han desmantellat en la localitat madrilenya de Torrejón d'Ardoz un laboratori d'elaboració de la droga sintètica coneguda com a “cocaïna rosa”. S'ha arrestat a dos persones com a presumptes encarregats de l'elaboració i distribució de la substancia estupefaent per Madrid, Toledo i Màlaga. També coneguda com “tucibi”, “el color” o “nexus”, la droga era elaborada per un home colombià en el seu propi domicili on també tenia una plantació indoor marihuana.

Les primeres perquisicions van tindre lloc quan els investigadors van rebre una informació per part de les autoritats policials colombianes en la qual es donava compte de la presència en el nostre país d'un home d'origen colombià i el seu soci espanyol, els quals estaven desenvolupant un laboratori com a centre de producció i adulteració de la substància 2CB (Tucibi). Amb totes les dades rebudes els agents van aconseguir identificar a les persones que estaven involucrades. Un d'ells, ciutadà colombià,  realitzava les labors de cuinar la droga i ja havia sigut arrestat per fets similars en el districte madrileny de Tetuán. 

Viatges a la costa andalusa, repartiment en mitja hora i retorn a Madrid

El segon, ciutadà espanyol, ajudava al primer tant en les labors de confecció com en la faceta de repartiment, venda i distribució de la substancia estupefaent. Igual que el seu soci, no desenvolupava activitat laboral alguna de forma legítima, restringint-se a realitzar els repartiments de droga en l'interior del seu cotxe en els termes municipals madrilenys de Torrejón d'Ardoz, Alcalá d'Henares, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Madrid ciutat, en municipis toledans com Illescas, i fins i tot en localitats costaneres de Màlaga.  Estos desplaçaments a Andalusia es feien en vehicle durant la nit i romania en localitats com Marbella o Fuengirola durant 30 minuts repartint la droga, per a posteriorment emprendre la volta a primera hora d'el matí. 

Una plantació de marihuana per a sufragar gastos

Finalment els investigadors van procedir a realitzar quatre entrades i registres abans que els integrants del grup investigat viatjaren a Colòmbia per a eludir l'acció policial. Després de l'entrada en el laboratori clandestí, els agents van descobrir la droga que elaboraven que es componia principalment de ketamina i MDMA (èxtasi), sent tallada i adulterada amb diverses substàncies com a cafeïna. A més es va intervendre una important quantitat d'oxicodona –opiáceo sintètic utilitzat en processos de dolor greu- que servia per a adulterar el tucibi.

A més de l'activitat que desenvolupaven els arrestats, per a obtindre majors beneficis i sufragar el cost de les substàncies químiques o derivats sintètics que necessitaven per a l'elaboració del tucibi, tenien establida una sofisticada plantació de marihuana indoor en el mateix immoble registrat proveït com a laboratori de Torrejón d'Ardoz. Una vegada descoberta la plantació els agents van trobar un cultiu de 76 planta, les quals eren mantingudes gràcies a una defraudació de fluid elèctric. Així mateix esta perillosa conjunció de productes químics per a l'elaboració de la droga, juntament amb els nombrosos focus i fonts de calor necessaris per a la plantació de marihuana, feien de l'immoble un perillós emplaçament per a veïns i vianants.

En total s'han intervenut 40.000 mil·ligrams de base de ketamina, 30.900 mil·ligrams de pasta base cristal·litzada de MDMA, 4.300 mil·ligrams de base de Nexus (MDMA), 4.200 grams d'èxtasis MDMA cristall, 2.400 mil·ligrams de 2CB finalitzat, 45.800 mil·ligrams de base de MDMA cristal·litzat, 18.800 mil·ligrams de ketamina base, 5.100 mil·ligrams de pasta base de MDMA, 3.920 mil·ligrams d'opiáceos sintètics, 1.300 grams de picada de marihuana, 1.200 grams de cogollos de marihuana, una plantació de marihuana, armes, diners en efectiu i moneders de criptomonedas, a més d'utillatge de focus, ventiladors i extractors. 

A més durant el registre es va intervendre un arma de foc detonadora, un dispositiu elèctric d'immobilització i dos navalles automàtiques.