En una operació conjunta amb la National Crime Agency –NCA- britànica

Intervenudes diverses armes de foc i 15 quilograms de cocaïna durant la detenció d'un dels fugitius britànics més buscats

El pròfug, considerat responsable de l'assassinat d'un jove en 2015 en la ciutat britànica de Liverpool, va ser detingut quan s'inscrivia en un gimnàs de la localitat malaguenya de Coín

Al costat del fugitiu, han sigut arrestats tres compatriotes que li prestaven cobertura per a romandre ocult a Màlaga i en el moment de la detenció s'ha intervenut un arma llesta per a obrir foc

11/05/22

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la National Crime Agency –NCA- britànica, han intervenut diverses armes de foc i 15 quilograms de cocaïna durant la detenció d'un dels fugitius britànics més buscats.

El pròfug, considera responsable de l'assassinat d'un jove en 2015 en la ciutat britànica de Liverpool, va ser detingut quan s'inscrivia en un gimnàs de la localitat malaguenya de Coín. Al costat del fugitiu, han sigut arrestats tres compatriotes que li prestaven cobertura per a romandre ocult a Màlaga i en el moment de la detenció s'ha intervenut un arma llesta parar obrir foc.

A l'arrestat li constava un orde internacional de detenció, pels delictes d'assassinat i trànsit de drogues, emesa per les autoritats britàniques els qui havien arribat a llançar diverses campanyes a través dels mitjans de comunicació, per a donar amb el parador del pròfug.

Gràcies a les campanyes publicitàries en els mitjans britànics i a les investigacions dels agents de Policia Nacional, es van obtindre dades que, després de la seua comprovació i anàlisi van possibilitar l'obertura d'una línia d'investigació que va permetre la localització i detenció del fugitiu inclòs en la llista dels més buscats.

Una vida sigilosa i sempre extremant les mesures de seguretat

Segons les perquisicions dels agents, el pròfug havia fixat la seua residència en una vivenda de la localitat malaguenya de Coín i convivia al costat de diversos compatriotes. Els investigadors van poder constatar com el pròfug portava una vida molt sigilosa i que solament facilitava l'entrada al domicili als seus consorts, extremant en tot moment les mesures de seguretat fins a tal punt que sempre portava una bandolera amb si, la qual cosa feia sospitar als agents que anava en tot moment armat fins i tot dins del seu domicili.

El passat cinc de maig, els investigadors van detectar un desplaçament del principal investigat al costat de tres compatriotes, en la localitat de Coín, moment en el qual els agents van detindre als sospitosos quan s'inscrivien en un gimnàs d'un centre comercial. L'actuació va agafar per sorpresa als arrestats, intervenent-se en una bandolera una pistola municionada  i sense segur, és a dir, disposada per a obrir foc, a més de 350 euros en efectiu i calçat esportiu, entre altres efectes.

Diligència d'entrada i registre en la vivenda

Després dels arrests i la troballa de l'arma de foc, es va sol·licitar al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Coín, un manament d'entrada i registre en el domicili dels investigats. Durant el registre els investigadors van intervendre tres pistoles, una d'elles metralladora, al costat dels seus carregadors i abundant munició de diferents calibres, 15 quilograms de cocaïna, 19 quilograms d'haixix i 123 grams de cogollos de marihuana.

A més d'un orde internacional de detenció al principal investigat, als detinguts se'ls ha arrestat com a presumptes responsables, segons el cas, de  delictes de depòsits d'armes, municions i explosius, trànsit de drogues i falsedat documental. L'autoritat judicial competent ha decretat l'ingrés a la presó de tots els arrestats