Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Agència Tributària

Desarticulada una organització criminal dedicada a la fabricació d'embarcacions d'alta velocitat emprades per al narcotràfic

S'ha dut a terme la detenció de 22 persones i s'han practicat 27 registres

L'organització comptava amb personal amb una alta especialització, tant per a la fabricació, com la custòdia i finalització d'estes embarcacions

19/04/22

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han procedit a la detenció dels integrants d'una organització criminal assentada al llarg de geografia espanyola, presumptament dedicada a la fabricació i posterior posada a punt, d'embarcacions d'alta velocitat, les quals eren emprades per a la introducció de grans quantitats de substàncies estupefaents, via marítima.

L'organització, assentada en la província de Pontevedra, comptava amb infraestructura en altres províncies, com la Corunya, Salamanca, Madrid, Barcelona i fins i tot en el país veí, Portugal.

En un dispositiu conjunt coordinat, es va procedir a la realització de les detencions de 22 dels components de l'organització criminal, duent-se a terme l'entrada en un total de 27 domicilis i ubicacions de seguretat emprades pels investigats .Els registres van ser realitzats en les províncies de Pontevedra, la Corunya, Madrid, Salamanca i Barcelona. Havent-se efectuat, d'igual manera, dos registres en la zona nord de Portugal (localitats de Viana do Castelo i Valença do Miño), comptant amb la participació de la Policia Judiciaria de Portugal.

Les investigacions realitzades van permetre identificar i estructurar les funcions dels membres de l'organització criminal, els qui realitzarien la fabricació d'embarcacions d'alta velocitat, que són considerades de gènere prohibit, en diferents llocs de la província de Pontevedra. A més comptaven amb una altra sèrie d'enclavaments en el país lusità, en els quals culminaven les embarcacions. Finalment, les embarcacions eren dotades de l'equip necessari per al seu ús pels narcotraficants en altres ciutats.  

cal destacar, que l'organització comptava amb membres amb una alta especialització, tant per a la fabricació, com la custòdia i finalització d'estes embarcacions. Una vegada realitzada la posada a punt de les mateixes, els membres d'este entramat criminal duien a terme el seu botadura en diferents punts de la geografia nacional, sent posteriorment emprades per al transport d'estupefaents en la zona sud d'Espanya. 

Com a resultat d'aquestes actuacions, van ser intervenuts gran quantitat d'efectes relacionats amb la investigació. Així mateix, s'han localitzat més de 20 embarcacions d'alta velocitat, en diversos estats de finalització, estant 6 d'elles en disposició de ser botades de forma imminent i empleades per a realitzar importants transports d'estupefaents.