El club ha sigut clausurat cautelarment

La Policia Nacional allibera a sis víctimes d'explotació sexual prostituïdes en un club d'alternació de Zamora

Els dos detinguts obligaven a les seues víctimes a prostituir-se i comptaven amb la col·laboració de ciutadans portuguesos que s'encarregaven de perseguir, acoquinar, capturar i retornar-les al club si aconseguien escapar abans de pagar el seu deute

La investigació, que ha desarticulat la branca espanyola de l'organització criminal, ha rebut el suport de la Policia Judiciaria portuguesa

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i un correu electrònic trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica

Agents de Policia Nacional clausuren el club d'alternació

08/04/22

Agents de la Policia Nacional han alliberat a sis víctimes d'explotació sexual i ha aconseguit el tancament cautelar d'un club d'alternació. Dos persones han sigut detingudes a Zamora a els qui se'ls ha decretat presó provisional.

La investigació, que ha desarticulat la branca espanyola de l'organització criminal, ha rebut el suport de la Policia Judiciaria portuguesa en múltiples ocasions. Els detinguts obligaven a les seues víctimes a prostituir-se i comptaven amb la col·laboració de ciutadans portuguesos que s'encarregaven de perseguir, acoquinar, capturar i retornar-les al club si aconseguien escapar abans de pagar el seu deute.

L'organització estava assentada a Espanya, Portugal i Brasil, sent en este últim país on captaven a les seues víctimes. El principal responsable de l'organització era el propietari d'un club d'alternació on prostituïa a les seues víctimes a Espanya i qui finançava els gastos del viatge, inclosa l'obtenció del passaport. Tenia contactes en Brasil, que s'encarregaven de buscar a dones que patien importants penúries econòmiques i que tenien familiars al seu càrrec, el perfil del qual havia d'ajustar-se a una determinada aparença física i edat, per la qual cosa els demanaven fotografies abans de tramitar el trasllat.

La xarxa criminal facilitava l'entrada en territori Schengen valent-se de ciutadans de nacionalitat portuguesa amb residència a Portugal que emetien cartes d'invitació a les víctimes. També les alliçonaven sobre el que havien de manifestar en la frontera per a garantir la seua entrada a Portugal. El trasllat es realitzava via aèria des de Brasília a Lisboa principalment, on se'ls proporcionava la carta d'invitació. Allí les portaven al local del propietari del club per carretera, aprofitant les dificultats que llança el moviment sense control per carretera a través de la frontera entre Espanya i Portugal, la qual cosa dificultava l'acció de la justícia, i per tant, facilitava la realització de la seua activitat delictiva.

Perseguides, amenaçades i capturades

Les víctimes eren captades en el seu país d'origen a través de coneguts d'un dels detinguts o, fins i tot, de dones de nacionalitat brasilera que ja es trobaven a Europa i que contactaven amb les víctimes mitjançant un grup de WhatsApp creat a este efecte. Algunes d'estes dones, les que captaven a les víctimes estant a Europa, havien mantingut una relació sentimental amb el principal responsable de l'activitat criminal.

Enganyaven a algunes de les seues víctimes per a realitzar el viatge a territori nacional dient que les contractaven per a treballar com a cambreres. En altres ocasions, oferien la possibilitat de vindre a Europa per a prostituir-se però aprofitant-se de la seua vulnerabilitat i situació precària. Una vegada que es realitzava el trasllat, les condicions no eren les acordades i les dones contreien un deute pels gastos del viatge, roba i estada en el club d'alternació, que no podien abandonar fins que la saldaren exercint la prostitució.

La xarxa criminal comptava amb la col·laboració de diversos ciutadans portuguesos que s'encarregaven de perseguir-les, amenaçar-les amb fer-los mal a elles o als seus familiars, capturar-les i retornar-les al club quan aconseguien escapar del mateix sense abans pagar el seu deute.

L'operatiu es va iniciar quan els agents van tindre coneixement de l'activitat que es realitzava en un club d'alternació de la província de Zamora, destacant el suport que la investigació ha rebut en nombroses ocasions de la Secçao Regional de Combat ao Terrorisme i Banditismo de la Polícia Judiciária de Portugal.

L'operació va culminar amb l'alliberament de sis víctimes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i dos detinguts a Zamora pels presumptes delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, relatius a la prostitució, pertinença a organització criminal i afavoriment de la immigració il·legal.

Així mateix s'ha realitzat una entrada i registre en la província de Zamora i s'han intervenut un telèfon mòbil i diversa documentació relacionada amb la investigació.

Amb la tracta no hi ha tracte

La Policia Nacional  facilita el telèfon d'atenció contra la Tracta d'Éssers humans, podent fer la denúncia de forma anònima, i possibilitant així la participació per a superar les barreres d'este acte execrable que imposa un jou a les seues víctimes a través de la violència. S'impulsa a utilitzar este recurs com a ajuda per al seu alliberament: tots contra la Tracta.

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i un correu electrònic trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica.

Registre