Operació contra el terrorisme yihadista

La Policia Nacional deté a Madrid a un espanyol convers radicalitzat que posseïa manuals sobre la fabricació d'explosius

Una motxilla, localitzada en la taquilla d'un centre comercial, que contenia nombrós material pro DAESH, anotacions sobre la fabricació d'explosius, un arma blanca i uns nunchacos van ser l'origen de l'operació

La investigació va acreditar que pertanyia al detingut, qui ja havia sigut arrestat per la Policia Nacional al desembre de 2020 per enaltiment i autoadoctrinamiento terrorista

08/04/22

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de les Fregues (Madrid) a un espanyol convers per la seua presumpta participació en els delictes d'autoadoctrinamiento i autocapacitación terrorista. El sospitós ja havia sigut detingut al desembre de 2020 per delictes de la mateixa naturalesa.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, el passat mes de març va ser trobada una motxilla sospitosa, que es trobava en la taquilla d'un centre comercial. Un ciutadà va informar als vigilants de l'establiment, els qui ho van posar en coneixement de la Policia Nacional. Esta motxilla contenia nombrós material a favor de DAESH, anotacions sobre la fabricació d'artefactes explosius i incendiaris, així com diversos dispositius electrònics, un arma blanca i uns nunchacos. Els agents, després de realitzar l'oportuna investigació, van poder acreditar que pertanyia de la motxilla a l'ara detingut.

Volia convertir-se en “el millor franctirador de DAESH”

La Policia Nacional mantenia el control operatiu sobre este individu a causa de la seua alta radicalització. Els experts en la lluita contra el terrorisme van detectar que l'investigat continuava alineat amb els postulats de DAESH i defenia els preceptes més radicals del gihadisme.

Al desembre de 2020 va ser detingut per la Policia Nacional per difondre a través d'Internet material de contingut yihadista. En els seus múltiples comentaris en xarxes socials enaltia la figura dels combatents yihadistes, arribant a expressar el seu desig de viatjar a Síria, concretament a la ciutat d'Idlib, per a incorporar-se al combat.

Els agents van procedir dimecres passat a la seua detenció en una vivenda en la qual es trobava d'okupa, neutralitzant així l'amenaça que suposava. El detingut va ser posat a la disposició del titular del Jutjat d'Instrucció número sis de l'Audiència Nacional, que el seu titular va decretar el seu ingrés a la presó.

Col·laboració amb Seguretat Privada. Projecte Xarxa Blava

La Policia Nacional va obtindre la informació sobre la troballa de la motxilla a través del Projecte XARXA BLAVA integrat en el Pla Integral de Col·laboració amb el Sector de la Seguretat Privada, coordinant-se posteriorment en la realització de les gestions investigativas oportunes. Esta operació plasma l'eficaç "aliança de seguretats" entre la Seguretat Privada i la Policia Nacional.

L'operació, duta a terme per agents de la Comissaria General d'Informació en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Madrid, ha sigut coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció número sis.